Fornektelse


Ja. Det er sant. De fleste vet det vel, og hvis ikke har dere vel kanskje fattet mistanke? Jeg er egentlig blond.

Så hvorfor har jeg fornektet det mer eller mindre siden ungdomsskolen? Blondes have more fun, jo, og nazistene er visst redde for at den blonde, ariske kvinnen er en utrydingstruet rase, stakkar.

La det være sagt: Jeg tror ikke at blondiner er dumme. Derimot er det en rekke andre grunner til at blondt hår ikke står til min personlighet. Akkurat som at rødhårede alltid er fyrrige, temperamentsfulle og spesielle, har jeg valgt å la meg påvirke av følgende fordommer:

– Blondiner er glade og optimistiske. (Brunetter er alvorlige og realistiske.)
– Blondiner er søte og blide. (Brunetter er mystiske og reserverte.)
– Blondiner er... Eh, lettlivede... (Men brunetter er tigre i senga når du først får dem dit!)

Jeg ble brunette for første gang da jeg var 15, men hadde en blond periode igjen da jeg var 17-18. (Bildet.) Jeg sverger, i løpet av det halvannet året fikk jeg sikkert dobbelt så mange henvendelser på byen, som jeg noen gang har gjort som brunette... Om det har vært andre faktorer som også har spilt inn, skal jeg ikke si noe om :)

Uansett. Sjela mi er ikke ei blondinesjel. Sånn er det bare.

(Dagens lydspor: Lamia – Nature Boy/Roxanne Tango)

Kommentarer

 1. Ja det er noe med å være lys blond, jeg fikk også mye mer oppmerksomhet på byen da håret var helt lyst, men jeg oppdaget også at det å ha svart hår tiltrakk mye rart også.

  SvarSlett
 2. Som en som har vært igjennom blondt (naturlig hårfarge), brunt i flere nyanser, svart i rødt, blått og lilla skjær, skarpt rødt, og nå en slags svart....merker ikke noe forskjell jeg. men jeg syns ikke jeg passer som blond jeg heller..

  SvarSlett
 3. Men Karen, du har jo ikke vært lysblond... Det er altså noe med menn og blondiner, altså, tydeligvis...

  Din naturlige hårfarge kaller jeg lysebrun, du har i alle fall alltid vært mye mørkere enn meg :p Bare å se på barnebildene, det...

  SvarSlett
 4. Jeg synes det er trist at dere skal si at dere ikke "passer som blonde"- mange blondiner er flau over sin naturlige gudegitte hårfarge, pga fordommer knyttet til blondiner, og slikt skal vi ikke tolerere i år 2006. Vær stolt av den du er!

  SvarSlett
 5. Jeg er overhodet ikke flau over min naturlige hårfarge (da hadde jeg ikke postet innlegget, med bilde, vel?), men synes mørkt hår er mye finere. Ganske enkelt.

  SvarSlett
 6. Og heldigvis for 2006 kan vi bytte farve annenhver dag om vi vil.
  Men jeg, ganske mørk i håret, kan også konstatere erfaringen med blondisperioder og oppmerksomhet fra karer som tiltok en langt mer sjekkeaggresiv tone om man kan bruke det ordet...

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Den store posten om å reise med tog i Europa

Dagens alfabet #1: det internasjonale tegnspråkalfabetet

Hvem trenger fiender, når man har venner som Listhaug?