Å alltid vite sitt eget beste

Av alle idiotiske forslag fra FrP-landsmøtet, tar forslaget om foreldrestyrte skoler kaka. Det er ikke lenge siden vi fikk høre om at foreldre stiller til konferansetime med advokat for å skaffe sitt barn bedre karakter. Og vi vet det jo, at det finnes en haug med myrsnipeforeldre der ute som nekter å innse at deres barn er en mobber, en unnasluntrer eller rett og slett bare har litt lærevansker. Jeg har vært vitne til foreldre som har begynt å fysisk sloss over sine barns konflikt!

Ikke bare det, men alle som har spesialkompetanse på et eller annet, det vil si alle som har en jobb de på en eller annen måte er utdannet til, vet hvor pinlig det er når andre mennesker, ofte i fullt alvor, oppfører seg som om de vet hvordan den jobben kunne vært gjort bedre.

Man kan si mye rart om dagens skole, og om lærerutdanningen og lærerne, men de er det beste vi har.

FrP har kanskje en ideologi som handler om at indiviiiidet alltid vet sitt eget beste, men i ytterste konsekvens faller liksom hele ideen om skole litt sammen, da. Har du noe å lære meg? Det fantes ei tid da hver mann sto for seg selv og virkelig var sin egen lykkes smed. Den kaltes steinalderen.


Nei, Siv.

Én ting til: hvorfor fremstilles det som en sjokknyhet at FrP ikke har fått gjennom noen forslag på stortinget? Det er ikke så veldig merkelig all den tid flertallet av folket (og dermed stortingspolitikerne) er mot FrP-politikk...

Kommentarer

  1. Det er ikke snakk om at det enkelte individ skal hver for seg bestemme hvordan skolen skal forholde seg til det enkelte barn, den enkelte situasjon og den daglige driften, men at et utvlag av foreldrene skal ha en avgjørende rolle i å forhold til ansettelser, oppsigelser og skolen generelle prioriteringer og pedagogisk fokus.

    Ikke rart du synes det er dumt, når du ikke en gang forstår hva du kommenterer.

    SvarSlett
  2. Vel, men hvis ikke du ser det syke i at foreldrene skal ha sitt å si i en ansettelsesprosess og genelrelle prioriteringer, så er du dum.

    SvarSlett
  3. Eh, ukorrigert, hvis du leser meg slik er det ikke rart du tror jeg ikke forstår :D

    SvarSlett
  4. Du skriver for eksempel: Og vi vet det jo, at det finnes en haug med myrsnipeforeldre der ute som nekter å innse at deres barn er en mobber, en unnasluntrer eller rett og slett bare har litt lærevansker.

    Men deter jo IKKE snakk om at foreldrene skal hanskes med den enkelte elev, eller konkret sin elve.

    Du skriver også: Ikke bare det, men alle som har spesialkompetanse på et eller annet, det vil si alle som har en jobb de på en eller annen måte er utdannet til, vet hvor pinlig det er når andre mennesker, ofte i fullt alvor, oppfører seg som om de vet hvordan den jobben kunne vært gjort bedre.

    Men det er jo IKKE snakk om at foreldrene skal gjøre lærernes jobb.

    Argumentene dine er altså basert på problemer som ikke vil eksistere.

    SvarSlett
  5. Heldigvis har du rett, fordi forslaget aldri vil bli gjennomført i praksis.

    Men det er altså snakk om at (i den lenkede artikkelen) at skolen skal ha et styre med foreldrevalgte representanter, og at disse er i flertall.

    "Men det er jo IKKE snakk om at foreldrene skal gjøre lærernes jobb."

    Nei, men foreldre UTTALER seg ofte om hvordan lærere gjør jobben sin, og ofte i negativ forstand, uten at dette er basert på reell kunnskap. Jeg vil ikke at de skal ha makt til å gjøre annet enn uttale seg.

    Hvis noen av foreldrene som er valgt inn i styret, og deres barn gjør det dårlig på skolen, sosialt eller faglig, kan de finne på å skylde dette på lærerne, fordi de ikke vil innse at det kan være deres barn det er noe galt med. Og i følge artikkelen vil de altså sitte med makt til å sparke læreren da.

    SvarSlett
  6. "...foreldrene skal ha en avgjørende rolle i å forhold til ansettelser, oppsigelser og skolen generelle prioriteringer og pedagogisk fokus"

    Forslaget er jo bare moro, og egentlig bare et populistisk fremstøt. Selvfølgelig helt urealistisk. Derfor er det moro at noen tar til motmæle.

    SvarSlett
  7. Rettelse: Derfor er det moro at noen forsvarer det.

    SvarSlett
  8. >Nei, men foreldre UTTALER seg ofte om hvordan lærere gjør jobben sin, og ofte i negativ forstand, uten at dette er basert på reell kunnskap.

    Snakk om å tro seg selv høyt hevet over andre, og å ha liten tiltro til andre mennesker. Det vil fortsatt eksistere andre mennesker enn foreldrene i styret, blant annet fagpersoner. Akkurat som i dag, hvor skoler ikke bare styres av den enkelte lærers innfall.


    >Hvis noen av foreldrene som er valgt inn i styret, og deres barn gjør det dårlig på skolen, sosialt eller faglig, kan de finne på å skylde dette på lærerne, fordi de ikke vil innse at det kan være deres barn det er noe galt med. Og i følge artikkelen vil de altså sitte med makt til å sparke læreren da.

    Meget konstruert problemstilling. For det første vil de være avhengig av resten av foreldrenes støtte. For det andre finnes et oppsigelsesvern som vil tre inn dersom oppsigelsen er usaklig.


    Hele argumentasjonen likner mest på frykt for det ukjente.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Mett

Hvem voldtok Marianne Aulie?

Den store posten om å reise med tog i Europa