Test deg selv: Er du ei luremus?

Vårt alles kjære FHM, bladet som skiller ekte Mannfolk fra de stakkars tøflene som er ofre for vaginalsamfunnet, åpner høsten med en meget nyttig og informativ artikkel om hvordan man kan kjenne igjen faresignalene og unngå "luremus". Vi kvinner skjelver selvsagt i buksene – unnskyld, miniskjørtene – men fortvil ikke: Meningen med livet lar deg få vite om du er i faresonen med testen "Er du ei luremus?"

(Jeg presiserer at dette innlegget står for min regning, og er ment som en parodi på FHMs artikkel, "Hvordan unngå luremus". :) )

Spørsmål 1: Du flørter litt med en hyggelig fyr på byen, og blir med ham hjem. Der viser det seg at månedsgammel oppvask står oppover veggene, rotter har spist av den mugne osten, og spiderman-sengetøyet har ikke blitt skiftet på et år. Hva gjør du?

A) Unnskylder deg og drar hjem i stedet.
B) Lar det stå til og lar ham ta deg opp mot veggen.

Spørsmål 2: Du har møtt en kjekk kar og tatt ham med hjem. Mens du heller opp i vinglassene kommer han til å nevne at han er gift og at han gjerne kunne tenke seg å ha seg med deg og kona si samtidig. Hva gjør du?

A) Tilkaller telefonhjelp fra romvenninnen din og blir kvitt ham på en eller annen utspekulert måte.
B) Spør om å få se et bilde av kona hans.

Spørsmål 3: Da du klina med den fine mannen inne på utestedet, antok du at lukten av promp, svette og gammel fyll var noe som satt i veggene der. Men i taxien merker du at det heller er han som har et fritt forhold til kroppshygiene. Hva gjør du?

A) Hopper ut av taxien i fart.
B) Suger og svelger.

Spørsmål 4: Den snille gutten tok hånd om deg og fulgte deg hjem etter at du selv mislyktes i forsøket på å krabbe bortover asfalten i strømpebukser dynket i oppkast. Nå, med 90 kg over deg i sofaen, er du plutselig edru på magisk vis. Hva gjør du?

A) Biter så hardt du kan, kneer ham i balla og løper.
B) Lukker øynene og tenker på fedrelandet.

RESULTAT:

Flest A-svar: Du er ei skikkelig luremus. Fy deg! Du kan ikke leke med menn på den måten. Har du først sagt A, er det for sent å ombestemme seg. Husk at menn har et ustyrlig begjær, så hvis du blir voldtatt, kan du skylde deg selv.

Flest B-svar: Du er ingen luremus, men ei skikkelig hore! Fy faen, ass.

Like mye av hver: Du er ei luremus og ei hore. Er du feminist også? Da er alt håp ute.

Kommentarer

 1. Det syke er jo at mange tenker sånn.

  SvarSlett
 2. jeg er kanskje naiv...men jeg antar at dette er et forsøk på humor fra FHM sin side?

  SvarSlett
 3. Sexy Sadie: Ja, skremmende mange - og de fleste av oss har vel opplevd å bli kalt begge deler i fullt alvor :)

  Snuf: Forsøk på humor, ja – men jeg syns at å kødde med ord som "luremus" eller "hore" er omtrent like kult som å kødde med "nigger" eller "homo". Og det påvirker holdninger mer enn vi tror. Har ikke du også hørt noen diskutere luremuser i det virkelige liv?

  SvarSlett
 4. Seriøst, det her er jo sjuko. Regner med at testen her er din parodi? Hva skrev FHM i artikkelen?

  SvarSlett
 5. Syns det eigentleg ikkje var så mykje å hisse seg opp over då det strengt tatt var meint som humor. Ikkje eksepsjonelt god humor, men på ingen måte slik som var meint å kringkaste ein negativ bodskap, heller tvert om. Denne testen gjer faktisk narr av både "luremus" og "hore" slik dei vert brukt i dag og bør tolkast ganske nøyaktig motsett av det som er gjort her.

  Syns at ein bør ha tiltru til at folk tar irionien i dette, og dersom dei ikkje skulle gjere det, så var det vel ikkje så mykje håp for dei i utgangspunktet.

  SvarSlett
 6. Sjukheit: Vi reagerer som vi gjør fordi de ordene og begrepene vi bruker om ting og fenomen setter betingelser for hvordan vi tenker om det.

  SvarSlett
 7. Sadie sa det. Hvis jeg sier "negre er litt dummere enn andre", så hjelper det ikke om jeg mener det ironisk. Luremus er et nedsettende uttrykk som burde vært utryddet.

  Artikkelen i FHM er selvsagt ment som humor, men den trekker likevel frem en masse gamle stereotypier, fordommer og forestillinger om hvordan man skal oppføre seg - basert på kjønn.

  Forøvrig ber jeg dere legge merke til at også dette innlegget er kategorisert under humor i mine bloggkategorier. Men det er helt riktig det som Sexy Sadie påpeker i kommentar #1: Det ER mange som faktisk tenker sånn. Og FHM hjelper ikke akkurat til der, for å si det sånn, uansett hvor morsomme de prøver å være :)

  SvarSlett
 8. Snakker om luremus, hva med VamPus?

  Hun provoserer til debatt, men når man prøver å svare, kommer kun godkjente innlegg gjennom. Hun tillater ikke innlegg som ikke passer med hennes virkelighetsbilde eller bloggprofil, hva nå den måtte være. Sjekk bloggen min for eksempler på dette. Det er en blogg opprettet utelukkende for dette formål.

  God lesning! :)


  M

  SvarSlett
 9. Ein reagerar altså dersom uttrykka "luremus" og "hore" blir brukt, uavhengig om det er i samband med latterleggjering av ordet og dets betydning?

  Det denne såkalla testen gjer er å dra omgrepa så utragerande langt at normale folk skjønner at det er totalt urimeleg å nytte slike kallenamn. Dermed vert uttrykka, saman med folk som faktisk nyttar slike uttrykk, latterleggjorte.

  At enkelte faktisk tenkjer slik som teksten sitt tilsynelatande synspunkt er dermed heile poenget - "ja, det finst dei som tenker slik, og det er faktisk ikkje særskild gode haldningar", er bodskapen eg finner i denne teksten. Ikkje "Ja, folk tenkjer slik, og det er heilt konge. Hald fram med det."

  Videre, det at det finst folk (les:idiotar) som går rundt og trur at dette er ei seriøs skildring av korrekte meiningar og haldningar, er verkeleg ikkje noko FHM bør ta omsyn til. Dette fordi det ikkje bør vere naudsynt å la ver å nytte satire grunna at enkelte folk kanskje misforstår bodskapen.

  SvarSlett
 10. Sjukheit, har du misforstått? Denne "testen" er det jeg som har skrevet, i et forsøk på å latterliggjøre FHMs artikkel (den er dessverre ikke lagt ut på nettet), som jeg mener ikke tar avstand fra bruk av slike ord.

  SvarSlett
 11. Ja, då har eg faktisk misforstått. Eg beklager.

  SvarSlett
 12. Jeg hadde satt pris på lenke til den saken du ironiserer over. :)

  SvarSlett
 13. FHM legger ikke ut sakene fra bladet på nettet. Du får smuglese bladet på narvesen. Mulig jeg legger ut noen sitater i morgen.

  SvarSlett
 14. refuserte innlegg: Hva har vampus med det her å gjøre? Synes du hun er en luremus/hore?

  Er ikke det å gå for langt bare fordi hun vil ha litt kontroll på kommentarene i bloggen sin?

  Hun er da ikke den eneste som vil det.

  SvarSlett
 15. Fatter ikke dette kommentarfeltet. Jeg synes dette var genial humor!!!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Ordblogging: buksvigerinne

Illusjoner om familielivet — en oppfølgingspost