Folk flest

FrP — "partiet for folk flest" gjør det skarpt på meningsmålinger, så jeg vil tro at velgerne liker å definere seg selv innenfor gruppen "folk flest". (Selv om FrP forfekter individualismen.) Det skjønner jeg ikke helt. Selv har jeg ikke så mye til overs for folk flest.

Misforstå meg rett, jeg er glad i mennesker. Jeg leter etter gode sider hos alle og finner dem som oftest. Jeg vil si det så sterkt som at jeg elsker menneskeheten.

Folk flest, derimot. Folk flest er dem som dytter for å komme på bussen/trikken/toget før andre har gått av. Folk flest klarer ikke å følge den enkle regelen om å stå til høyre, gå til venstre i rulletrapper.

Folk flest går på skikkelig, norsk hæljefyll og pisser på gata. Folk flest er dem som sniker seg foran deg i køen. Folk flest kjører for fort, og er årsaken til at forsikringen din er så dyr.

Hos folk flest er det mor som går hjemme med ungene, og selv om begge skulle være i jobb, er det fortsatt hun som gjør husarbeidet.

Folk flest tror at menn som går med turban er muslimer, og at innvandrere bestandig har mange barn. Når ei innvandrerdama går nedover gata med tre unger, sier folk flest "se på hu med alle de ungene 'a".

Folk flest er naboen som krangler om tomtegrensa og sager ned treet ditt, folk flest har snørrungene som hyler og løper rundt i butikken og velter alt, folk flest skriver en masse ord delings feil.

Kjenn etter nå. Kjenner du irritasjonen boble? Vil du finne deg i å være en av folk flest? Nei, ikke jeg heller...!

Kommentarer

 1. Bra skrevet. Jeg passer heldigvis ikke inn blant folk flest.

  SvarSlett
 2. Uæsj. Jeg vil aldri bli folk flest.

  SvarSlett
 3. Godt innlegg!

  FRP spiller på folks smålighet, manglende innsikt og hysteri. Vi bor i verdens beste land og likevel klarer de faktisk å innbille folk at vi står på randen til Ragnarokk. Desverre finnes det mange smålige, dumme og hysteriske mennesker i Norge så de vinner frem.

  Personlig kommer jeg til å ta til våpen fremfor å la de kapitalistiske svinene få makta. Kapitalisme og demokrati er ikke kompatible. Kapitalisme betyr at privatpersoner styrer landets ressurser. Privatpersoner blir ikke valgt så hvorfor skulle de ha slike rettigheter? Og hvem vil det tjene?

  Jeg vil heller leve på nåden til et folkevalgt statsapparat enn en håndfull selvstendige rikinger som kun har seg selv å være lojale til. Kapitalisme av USAs design gagner kun de grådigste. Jeg vil ikke leve i en verden der majoritetens rettigheter ligger i hendene på en liten elite. Det vil være et steg mot tyranni og ingenting annet.

  FRP må aldri, ALDRI; få makt. De kommer til å ødelegge det gode samfunnet vi har strevd i hundre år med å bygge. Så jeg er seriøs når jeg sier dette: Ta til våpen hvis det skjer. Med mindre dere liker tanken på å leve i et klassedelt samfunn.

  SvarSlett
 4. Folk flest er kinesere!

  SvarSlett
 5. Folk fleste er dumme dyr.

  SvarSlett
 6. Du glemte denne: Folk flest (les: FrPere) som kjøper hus i Spania pga været, synes at eneste ulempen med Spania er alle 'utlendingene' dvs spanjolene.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvem voldtok Marianne Aulie?

Illusjoner om familielivet — en oppfølgingspost

Den store posten om å reise med tog i Europa