Adventskalender: 1. desember

(Mannemumsen og jeg har pleid å lage pakkekalendere til hverandre, men i år tenkte vi at vi skulle være litt mindre materialistiske. Min julekalender til ham er et juleeventyr — og generøs som jeg er, deler jeg det også med deg, kjære leser.)

Anna våknet plutselig. Det var kjølig, mørkt og helt stille i leiligheten. De røde tallene på klokkeradioen viste 04:48. Det hadde altså blitt 1. desember.

Hun kom ikke til å få sove igjen nå. Harry lå og pustet tungt med ryggen til. Hun visste at det ikke ville nytte å vekke ham. Hun tok på seg et par ullsokker og tasset ut på kjøkkenet. Hun fylte vannkokeren med vann og skulle til å åpne skapet der teposene sto. Overraskende nok satt skapdøra helt fast. Hun forsøkte igjen, hardere.

Ei slik vanlig kjøkkenskapdør kunne da ikke bli sittende fast sånn uten videre? Anna klatret opp på kjøkkenbenken, satte spenntak med beina og dro så hardt hun kunne. Det ene festet på håndtaket røk. Hun fant en stor skrutrekker i boden og forsøkte å bende opp døra med den. Til slutt smalt den opp. Anna for bakover, døra traff nesa hennes, det kan hende hun var bevisstløs noen sekunder.

“Sukk”, hørte hun en stemme si. “Akkurat det jeg trengte”.

Da hun åpnet øynene igjen, trodde hun knapt det hun så.

Hva vil skje? Hva vil kniv og gaffel? Følg med i morgen!

Kommentarer

  1. Gleder meg til fortsettelsen!

    SvarSlett
  2. Og jeg som har vært så muggen i hele dag fordi jeg ikke har noen julekalender! Nå kan jeg snike meg med på din, hihi :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Ordblogging: buksvigerinne

Illusjoner om familielivet — en oppfølgingspost