Adventskalender: 17. desember

Forrige avsnitt

Det nissen kunne fortelle, overrasket dem alle sammen. Linda hadde aldri klart å kidnappe ham. I stedet han fulgt etter henne for å finne ut mer om planene hennes. Det viste seg at hun ikke ville nøye seg med å fjerne de ekte julenissene og presse Mysterud for en million.

Fjøsnissen hadde gjemt seg hjemme hos Linda i flere dager, og funnet ut alt om de onde planene hennes. Han hadde også skjønt at Harry ikke sto i ledetog med verken henne eller Mysterud (som jo var den som først kom på planen å kidnappe nissene). Derfor hadde han fortet seg til leiligheten deres da han oppdaget Linda slepe den kneblede og bevisstløse kroppen til Preben Mysterud over terskelen.

“Hele jula er i fare”, sa fjøsnissen. “Hun har et eller annet stoff på en flaske… Det er lysende grønt, og det står “groteskium” på etiketten… Nå truer hun Preben Mysterud med å spre stoffet via ventilasjonsanlegget på Kjøpeslottet lille julaften. Det vil få alle kundene til å glemme at det er jul, og da vil ikke Kjøpeslottet slå kjøpefestrekorden… Det vil rett og slett ikke bli jul, og Nicola og jeg blir arbeidsløse. Ja, altså, hvis ikke Preben lover å gi fra seg hele kjøpesenteret, og bli Lindas sekretær.”

“Det vil Mysterud aldri gå med på”, hvisket Anna.

“Nettopp”, sa fjøsnissen. “Uansett hva vi mener — nå må vi konsentrere oss om å redde Preben Mysterud, slik at vi kan redde julen!”

“Aldri!” ropte Thomas.

Hva? Ingen jul? Nå som jeg endelig har fått skrevet ferdig julekortene!? Følg med i morgen!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Ordblogging: buksvigerinne

Illusjoner om familielivet — en oppfølgingspost