Sommarlängtan

Vinteren er bare OK så lenge man kan la juletreet stå. Jeg koser meg nå med lussekatt- og pepperkakebaking, pynting av hus og prøving av julebordskjole, men jeg gruer meg til januar og februar.

Jeg er sommerbarn. Andre kan glede seg over vårens begynnende milde drag eller høstens flotte farger — jeg våkner bare til liv når kvikksølvet kryper over 20 ºC.

I sted tente jeg lyset i den flotte adventsstjernelykta vi har i vinduet i balkongdøra. Jeg kikket ut på balkongen og tenkte: der skal vi sitte og drikke kald hvitvin, og grille mat på balkonggrillen vår (en liten sak som likner en primus med grillpanne på), og mate hverandre med jordbær, og le og kysse, og blomsterkassene skal bugne av flotte planter og duftende urter.

Og så skal vi ta med oss et pledd og ha piknik på Myraløkka med vennene våre, danse tango i parken, spille minigolf (og jeg skal vinne), og løpe om kapp rundt hele Torshovdalen. Ta båten ut til Hovedøya og synge allsang.

Kanskje får vi tid og råd til et besøk vestover, så vi kan vandre brosteinsgatelangs i Stavanger, høre på gamle plater og danse på balkongen til svigers, se på solnedgangen og løpe barbeinte over Sandvesanden, bade nakne hvis vi tør?

Men alt dette er et halvår til. Nå må jeg konsentrere meg om å få klar de siste gavene, ta de siste sit-upsene som skal til for at kjolen skal sitte bra, og planlegge menyen til nyttårsfesten.

*Sukk*

(Til deg som savner mer dyptpløyende poster hos meg: Jeg lider av både skrivesperre og tidsnød for tiden. Men send meg gjerne forslag til temaer du vil at jeg skal skrive om, og jeg lover å komme sterkere tilbake!)

Kommentarer

  1. TUSEN TAKK, princess. Jeg sliter nok med å få orntli' julestemning fra før (av en eller annen grunn har jeg det alltid fra juli til november, men ikke desember), og så kommer du her og snakker sommer.

    Takk skal du sørenmeg ha.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Ordblogging: buksvigerinne

Illusjoner om familielivet — en oppfølgingspost