Hemmeligheten: det er ingen hemmelighet

Virrvarr har allerede skrevet om den skumle The Secret. Filmen og boka som preker The Law of Attraction — at tankene dine former livet ditt, og at du velger å tiltrekke deg enten positive eller negative hendelser. De rikeste i verden er visstnok akkurat det nettopp fordi de kjenner til denne hemmeligheten.

Nå har jeg tenkt å løfte en byrde fra skuldrene til gjeldsslaver, incestofre og trafikkskadde som føler seg ansvarlig for egen ulykke i samsvar med Law of Attraction-teorien: Jeg har det innmari bra. Og det er ikke fordi jeg har fortjent det.

Min første suksess er selvfølgelig at jeg ble født i Norge, et av verdens rikeste land, med tilgang på et godt helsevesen og en god offentlig skolegang. Skolen seilte jeg lett igjennom, på tross av at jeg ikke var et særlig bedårende barn, og i særdeleshet ikke noe positivt tenkende barn.

Seinere har jeg vært gjennom både økonomikriser, ensomhet, jobbtrøbbel og konflikter, men det har alltid, alltid ordnet seg. Når jeg har hatt det som kjipest (og tro meg, i den tilstanden er jeg ikke særlig konstruktiv) har det alltid dukket opp ei hand å holde i, en måte å skaffe ti tusen kroner på, en gullkantet jobbsjanse eller et overraskende overtak. Jeg pleier riktignok å si at det er fordi "alt ordner seg for kjekke piker", men når sant skal sies er jeg ikke en spesielt kjekk pike.

Jeg har mistet mobiltelefon, lommebok og nøkler, men alltid fått dem tilbake. Jeg har rett og slett innmari... flaks.

Flaksen min har i rettferdighetens navn ikke plassert meg blant verdens rikeste (vel, det kommer an på hvordan man ser det), men jeg har for å være helt ærlig ikke prøvd, heller. Derimot har jeg et par fint betalte jobber som både er stabile og relevante i forhold til skuespillerutdannelsen min (jeg jobber blant annet som teaterinstruktør for barn). Jobbene mine... de har stort sett kommet til meg.

Gjennom livet har jeg løyet, stjålet, bæsja i skuffen, deppa og surmult, og likevel har jeg smør på brødskiva, noe å gjøre og mennesker som elsker meg.

Det er Law of Attraction, tenker jeg! Ha! Vil du vite hemmeligheten? Det er ingen hemmelighet!

(Du skal riktignok ikke se bort fra at en positiv innstilling kombinert med målrettet arbeid kan øke oddsene dine for å lykkes ganske betraktelig... Men det er omtrent like mye en hemmelighet som dette.)

Kommentarer

 1. «The Secret» er bare enda mer New age vissvass (eller en veldig smart måte å tjene penger på andres godtroenhet på).

  SvarSlett
 2. Amosen har nesten helt rett, men at du ikke er noen spesielt kjekk pike tror jeg altså ikke på!

  Men for å være særriøs så er vel den teorien om at tankene former livet ditt forsåvidt ikke helt på trynet. Vi har et valg når vi forteller historien om vårt liv overfor oss selv eller andre. Er det en Disney-film eller er det et TV-Norge drama?

  Og til en viss grad går det kanskje an å lære seg å velge den glade versjonen. Men det spørs jo litt på vår langt ute å sykle du er, og at det hjelper deg å bli rik tror jeg nok uansett ikke et døyt på nei.

  SvarSlett
 3. *Grøss* *Ser for meg livet mitt som TVNorge-onsdagsfilm*

  SvarSlett
 4. Vakker, Prinsesse!

  Eller- som en ekkel mann sa til en avis da han ble spurt om The Secret: «I'm filthy rich, and I have never been happy or grateful for anything.»

  Klart at det er fint å tenke positivt, ikke surmule og se nye muligheter. Men det funker når du er en vanlig, vestlig 20-åring uten særskildte problemer. Incestoffer er et nydelig eksempel på ting som er helt horribelt at du skal ha pådratt deg selv.

  Og ja, Amos sier lure ting her.

  SvarSlett
 5. hehe, morsomt skrevet :-)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Ordblogging: buksvigerinne

Illusjoner om familielivet — en oppfølgingspost