Sofa, svigers og sju sorter

Min eks-svigermor sa en gang til sin venninne, mens jeg var til stede, «man håper at de [sønnene] ikke skal bytte ut [kjærester] igjen, man blir jo så glad i dem.»

Jeg håper hun mente det, og vet at det går begge veier, selv om jeg nå har fått en etterfølger som fortjener en like uforbeholden plass i familien deres.

2008 var Det Store Mannebytteåret, og det verste med sånne ting synes jeg er alt som omgir det. Familie en har regnet som sin egen, maten de lager, særegenhetene deres. Og leiligheten man bor i, alt det som gjør det til et hjem; nips, møbler og felles sjel.

Det skjedde noe rart i går. Eks-mannemumsen, min tidligere forlovede, sendte en sms og lurte på om jeg ville ha sofaen som står i leiligheten hans, den jeg en gang bodde i. Vår sofa, den flotte skinnsofaen som vi var så i tvil om vi skulle kjøpe, for den var jo litt dyr, men på salg, siste dag, og vi måtte bestemme oss. Sofaen der vi så mange kvelder har sovnet i hverandres armer foran TV'en, der vi har drukket te og planlagt ferier, og der en av oss våknet om morgenen hvis vi hadde kranglet i fylla.

Det forunderlige var at dette skjedde nøyaktig samtidig som prinsen og jeg ventet nervøst på beskjed fra eiendomsmegler, en beskjed som til slutt var positiv: vi får kjøpe drømmeleiligheten vår. Der skal vi skape et hjem, henge opp ting på veggene, synge, danse, og bake sju sorter til jul på det store kjøkkenet.

Jeg anstrenger meg for å gå inn i det med like mye hjerte og sjel som forrige gang, og det er ikke så vanskelig, for han er også en bra mann, og han har også en fin familie, dette er også en fin leilighet og vi har også en fremtid.

Man blir glad i både sofaer og svigerser, og godt er det. Man må jo bare satse på at det ikke blir flere utskiftninger på en stund, ikke sant?

Kommentarer

  1. Så sant , så sant...

    SvarSlett
  2. Nei, den er bare en toseter, så jeg bestemte meg for å kjøpe en større en :) Men jeg ba ham sørge for at den får et annet, kjærlig hjem, og det skal den visst få...

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Ordblogging: buksvigerinne

Illusjoner om familielivet — en oppfølgingspost