Ordblogging: buksvigerinne

En ting jeg liker er ord. En annen ting jeg liker er relasjoner. Derfor synes jeg ord for relasjoner er ganske fine å ha. Mor, bonusfar, fostersøster, kone, elsker, venninne, pulevenn, sjelevenn, reservebestemor, erkefiende, ekskjæreste, idol.

Buksvoger.

Buksvoger er et kult ord som beskriver relasjonen mellom to menn som har pult samme kvinne. Dets kvinnelige ekvivalent — buksvigerinne — brukes ikke så mye. Da jeg googlet det, fant jeg et godt alternativ også, foreslått av Lars Finsen:

Sliresøster.

Det klinger godt, og slire er et flott fittesynonym.

Forresten burde sviresøster — drikkekameratinne — brukes mer også, synes jeg. Ekstra snasent blir det jo om man faktisk er sviresøster med sin sliresøster.

(mindre-enn-tre)

Kommentarer

 1. Mye spennende på bloggen din. Har bladd litt, og la igjen en kommentar vedr. et innlegg du skrev om nakenhet på scenen i 2006.

  Kommer tilbake!

  SvarSlett
 2. likte siden. pulevenn er ikke det friend whit benefit, et begrep om to som tenker likt, jeg tror nei jeg vet, å jeg har selv noe jeg mener jeg kan kalle knullven. Men samfunne er kalt så man kan ikke bare gå bort til en med student, hei vil du bli min sengevenn. Litt på spissen kansje. Vældig intresangt at Du nevner flere synnonyme ord. men jeg klarer ikke å finne noe på google om hvor gammel det er, å hvor de kommer fra. Jeg fant bare ut om pulevenn.
  Det er rart men jeg tror ordet pulevenn er et navn som er ganske nytt, å blitt til på google, det er mye ting som beviser at ord om folk med relasjoner, oppstår hele tiden. jeg tror det er på slike steder som det her det blant annet har oppstådt . Det er et eksempel på en side som gir orde friend whit benefit en betydning, vist du leser det som står forran. Det som er rart at det dukker hele tiden nye måter å ha relasjoner på, ettersom det opstår nye måter å kommunisere på. så lenge dette pågår vil de oppstå nye ord. Å noen vil forsvinne.

  SvarSlett
 3. ikke meningen å skrive så langt :-) hadde vært intresangt om du fant ut ordenes betydning

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Illusjoner om familielivet — en oppfølgingspost