Å amme store barn

En Time-forside med bilde av ei mor som ammer treåringen sin har ført til debatt. Jeg har inntrykk av at den vanligste reaksjonen i vår del av verden er «ææææsj». Det pleide også å være min reaksjon når jeg leste om barn over året som fikk brystmelk. Men nå har jeg innsett at jeg egentlig ikke vet helt selv hvorfor det skal være så fryktelig ekkelt.

Er det fordi vi voksne, bevisst eller ubevisst, tenker dette med å suge på pupp inn i en seksuell ramme så snart barnet ikke er et spedbarn mer? Er det i så fall riktig å la disse vrengebildene i hodene våre gå utover helt uskyldige barn?

Er det fordi det hindrer barnet i å løsrive seg skikkelig fra moren? Kanskje, men hvor er i så fall debatten om norske barn som bruker bleie, smokk og trillevogn i årevis?

Er det ernæringsmessig feil, dersom barnet i tillegg spiser vanlig, fast føde?

Noen sier «de mødrene gjør det for sin egen del, og ikke for barnets». Hvorfor, og hvordan vet vi det?

Jeg kjenner at når jeg har kommet over min første reaksjon, vet jeg egentlig ikke helt hva jeg skal mene om dette. Kom med noen ordentlige argumenter, folkens!

Kommentarer

  1. Det er et lite omtalt faktum at det å amme gir mange kvinner fysisk nytelse av seksuell art. Selv har jeg aldri ammet, men flere kvinner som har ammet flere barn har fortalt meg dette. De som beskylder kvinnene for å være egoistiske vet at amming kan gi nytelse. Jeg gjetter på at det hadde vært mindre av et tabu å amme større barn dersom amming hadde vært nøytralt eller til og med ubehagelig for barnet.

    Noen barn vil gjerne die også når de blir litt eldre. Selv ser jeg ikke noen grunn til at man skal slutte når barnet vokser til, selv om man skulle få nytelse av ammingen. Skal man følge en slik logikk, burde ikke kvinner som føler nytelse amme i det hele tatt - ?

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Ordblogging: buksvigerinne

Illusjoner om familielivet — en oppfølgingspost