Foretrekker jenter slemme gutter?

Vi har alle hørt det. Stadig er det noen som forteller oss at de har fått denne myten bekreftet. Det er gjerne noen av de såkalt "snille guttene" som, etter å ha brent seg, mener å ha funnet ut av det. Selv unge gutter gir opp håpet og tror det eneste som gjelder er å bli en "bad boy".

Tilsvarende konstaterer forsmådde jenter: "Menn er redde for sterke kvinner".

For det første: Jeg vet at jeg gjentar meg selv, men kjønnsgeneralisering er teit. Teit, teit, teit. Jeg hater det når folk påberoper seg å snakke på vegne av hele sitt kjønn (!). Jeg hater artikler i FHM og Woman om "Dette vil han/hun ha".

For det andre: Det nytter ikke å gi opp kjærligheten bare fordi man har brent seg før!

For det tredje: Snille gutter, jeg elsker dere! Jo, klart, jeg personlig vil ha impulsivitet i livet mitt, jeg vil gå på rockekonserter i festivalgjørme til knærne i mange år til, jeg vil helst elske med lyset på, jeg kommer til å ha mange raserianfall og være tåpelig kunstnersjel bestandig. Men min "snille" kjæreste (som jeg jo møtte på Roskilde...) er helt med på det, han...

Jeg ønsker derimot ikke å måtte rydde opp og ordne opp når min å-så-sexy-da "bad boy"-kjæreste føkker opp livet sitt. Jeg vil ikke betale kausjon på politihuset eller gå i dagevis og ikke vite hvor han er.

Dessuten: du kjenner uttrykket "There's always the quiet ones"...

Dette gjelder altså meg personlig, ikke alle jenter. Men "snille gutter" der ute, ikke gi opp!

Dere må bare ikke være redde for sterke kvinner... ;)

Kommentarer

 1. I denne generalisere-kjønn-og-kalle-hverandre-demoralisert-tiden er det flott å se at noen tar til fornuften.

  Slikke jenter det vil gamle Norge ha!

  SvarSlett
 2. Min tid som bad boy elsker er i alle fall definitivt forbi. Jeg er dritlei kjeltringer og upålitelige menn.

  SvarSlett
 3. Jeg er en slik snill gutt - evig og alltid singel.

  Det er ikke slik at snille gutter ikke får seg damer, men det er ikke nok å bare være snill. Hvis man er snill og grei og ikke noe mer, skal det utrolig mye til for å få seg kjæreste - hvis man er gutt.

  Jeg har et klart inntrykk av at ytterst få kvinner forstår hvordan kjønnsmarkedet ser ut sett fra den andre siden.  Hmm artig blogg, kansje jeg blir å følge med. Jeg fant deg hos Ida, der jeg har kommentert som 'en ikke helt anonym mann'.

  SvarSlett
 4. OK, anonyme gutt. Først, hvor gammel er du? Hvis du er under 30, er det i alle fall bare tåpelig å omtale seg selv som "/* singel!!

  Dessuten: Ingen er bare snill. Alle har en interesse, om det er fallskjermhopping, datamaskiner eller frimerkesamling. En kompis av meg ble overlykkelig da han etter 25 år som singel møtte ei jente hvis eneste lidenskap var å skru på gamle, amerikanske biler!

  "Kjønns"/*? Hva er det, og ikke minst, hvorfor går du ut fra at det er delt i to sider; kvinner og menn... "Kvinner vil ha...", "Kvinner forstår ikke hvordan vi har det..."

  Tror du meg virkelig ikke hvis jeg sier at det finnes mange jenter som har det på samme måte som deg? Verken "kvinner" eller "menn" er homogene grupper med noe annet til felles enn inn- eller utovertiss. Slutt å generalisere oss. Og slutt å lete etter ei jente på "kjønnsmarkedet", let et annet sted i stedet :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Den store posten om å reise med tog i Europa

Dagens alfabet #1: det internasjonale tegnspråkalfabetet

Hvem trenger fiender, når man har venner som Listhaug?