Tid for meme

Esquil utfordrer meg til å svare på et "klassiske spørsmål"-meme, og du kan vel se at han er en mann det ikke går an å si nei til...!

Så, her kommer mine svar:

Dagens Næringsliv: Hvilke bøker har du på nattbordet akkurat nå, og hva vil du si om dem? Jeg har akkurat tenkt å begynne på den første boka i Gunnar Staalesens Bergens-triologi (husker ikke en gang hva den heter...!), så den har jeg ikke så mye å si om ennå. På nattbordet akkurat nå ligger også "Hot Sex" av Tracy Cox (ingen kommentar!) og "The Actor and the Target" av Declan Donnelan – en veldig bra fagbok om skuespillerens prosess.

TV3: Hvilken gjenstand ville du hatt med deg til Robinson-øya? Enkelt! Mp3-spilleren min med masse favorittmusikk samt ibuzz sammen med øretelefonene... Det teller som én gjenstand, right?

Dagbla: Hvilket dyr føler du deg som? Hmmm... må tenke litt på den. Noe som er litt lite og sårbart, men sterkt og tøft alikevel. (Etter å ha tenkt seg om:) Jeg tror kanskje jeg er et pinnsvin.

Sporten: Hva føler du nå? Akkurat nå føler jeg litt utmattelse over at det er litt for rotete i leiligheten og at jeg har sittet litt for mye foran PC'en i dag. Men jeg har også store forventninger/forhåpninger til sommeren, den nye jobben min og Roskilde.

Dagbla: Hvis himmelen fantes, hva ville du likt at Gud sa i det du ankom? Velkommen, scenen står klar til deg. Vil du ha øl eller vin?

VG: Hvordan ser din drømmeforside av VG ut? "VG konkurs - aller siste utgave i dag". Ikke? "500 millioner i kulturstøtte til frie grupper", "Lea Hiorth får Amandas ærespris" eller "Ny bunnmåling for FrP".

Hvor vil du helst dra, og hvilken kjent person ville du hatt med deg dit? Det første som popper ned i hodet mitt, er at jeg ville reist til St. Petersburg med Knut Nærum.

Hvor var du da Brå brakk staven? (Er du for ung: Hvor var du da Lady Di døde?) Dessverre, jeg var nok hjemme ved begge anledningene. Men pappa har fortalt at han var i Finland og spiste kvalmende pirog med kald risengrynsgrøt inni da Diana døde...

Friends: Hvem ville du hatt på lista di over fem personer du får lov til å kose med uten at dama/typen din kaller det utroskap? Denne er teoretisk, men jeg tror det må bli Kari Byron, Knut Nærum, Kyle Lowder, Janove Ottesen og Thomas Pereira. (Gidder ikke lenke. Søk selv hvis du er nysgjerrig.)

Big Brother: Ta alderen på den eldste du har ligget med. Trekk fra alderen på den yngste. Gang svaret med antall partnere du har hatt. (Eksempler: 66 år - 16 år = 50*2 partnere=100, 17 år - 16 år=1*100 partnere=også 100). Hva er tallet ditt? Det kan tenkes at det er noen jeg ikke vet den nøyaktige alderen til. Ikke så fryktelig mange, da. Men jeg kan si at tallet nok er over 20 og under 150. :p Redigerer: OK, det hørtes kanskje høyt ut, så jeg kan i alle fall si at aldersforskjelltallet er den største faktoren... ;)

Hva er meningen med livet? Det er komplisert. Så komplisert, faktisk, at jeg har viet hele denne bloggen til det. Les og lær.

Magasinet: De første ordene. Kanskje de viktigste. Hvorfor ble det akkurat slik (Bruk en bok, en handleliste, forrige bloggpost eller noe annet du har skrevet). "Da jeg var liten, var lykken en slags masse som la seg over gulvet og gjorde at jeg ble gående mykt og trygt noen centimeter over bakken. Det var aktivitetsdag på skolen eller å få være oppe til ti på sankthansaften. Og når jeg ikke var lykkelig, så var jeg enten forkjølet eller jeg hadde gått glipp av Barne-TV.

En dag legger jeg mange saccosekker utover gulvet og går bortover, prøver å gjenoppleve følelsen av å spasere på lykke. Det er ikke helt det samme, kanskje det kommer av de små kulene i saccosekkene? Hadde jeg bare hatt noen store puter her... Jeg kommer på ideen å bruke dyna mi, den er akkurat passe myk, men da ringer telefonen. Jeg hiver meg over alle saccosekkene og løfter leende av røret."

– Dette skrev jeg som tenåring. Etter at jeg fikk to noveller trykket i to utgaver av Gyldendals årlige novelleantologi for ungdom, fikk jeg blod på tann, og begynte å skrive en roman. Det gikk ikke så bra. Denne begynnelsen fikk faktisk to forskjellige fortsettelser. I én var jenta 14 og rømte hjemmefra, til Göteborg, i en senere versjon var jenta 20 og møtte en 8 år eldre mann som hun innledet et famlende forhold med. Da jeg møtte samboeren min første gang, viste han seg å være en tro kopi av romankjæresten jeg hadde skapt.

Meme'r: Hvem tagger du (dvs. hvem utfordrer du til å svare på disse spørsmålene)? Tja. Jeg vet ennå ikke så mye om mine lesere, men oppfordrer alle som føler seg kallet til å vise initiativ :)

Kommentarer

 1. bra start på en roman!

  en del av det jeg har skrevet har også vært "profetisk". vanligvis skjer det jeg har beskrevet ganske rett etter at jeg skriver det.

  SvarSlett
 2. Aj aj aj...en sånn pirog med kald risengrynsgrøt har jeg også spist i Finnland. Det er et land jeg ikke har lyst til å reise tilbake til akkurat pga det. Det verste var at det så skikkelig digg ut når den lå på disken.

  SvarSlett
 3. Si meg, var du i det hele tatt født da Brå brakk staven? :)

  SvarSlett
 4. Og si meg, hvorfor skrev jeg den kommentaren her og ikke i kommentarfeltet til det aktuelle memeet? :D

  SvarSlett
 5. ?? Dette er da riktig kommentarfelt ??

  Du har helt rett, jeg var ikke født. Innbilte meg at det var i '84 han brakk staven, men det var jo i '82...

  Men jeg var i alle fall et glimt i min fars øye :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Den store posten om å reise med tog i Europa

Dagens alfabet #1: det internasjonale tegnspråkalfabetet

Hvem trenger fiender, når man har venner som Listhaug?