Kjendiser må tåle steken?

OK, jeg hadde virkelig tenkt å holde meg utenfor denne debatten. At noen synes det å publisere noen fjollete bilder av norske kjendiser på hotellrommet er viktig ytringsfrihet, verdiger jeg ikke en gang en kommentar.

Men jeg sprekker når jeg leser at enkelte også bruker argumentet "som offentlig person må man tåle sånt".

Kåre Conradi har ikke valgt kjendis som yrke. Han er skuespiller. Et håndverk som av og til fører med seg kjendisstatus. Det å spille i noen sceneshow som slår an, skal da ikke innebære å måtte gi avkall på alt privatliv!

Jeg jobber også som skuespiller. Teoretisk betyr det at jeg også kan slumpe til å bli kjent en dag, selv om det verken er et mål eller en drøm for meg. (!) Og ja, det eksisterer "kompromitterende" fotografier av meg, opptil flere forskjellige steder. Noen av dem er private bilder, som jeg har opphavsretten til og ikke ville gitt tillatelse til publisering av.

Dersom de hadde blitt stjålet, og jeg hadde blitt beskyldt for selv å ha lekket bildene for å få PR, hadde jeg virkelig blitt lei meg! Hvordan kan noen påstå noe sånt uten å vite?

OK, folkens, hvis dere har en syk idé om at lovstridig publisering av stjålne bilder beskytter ytringsfriheten og gjør blogger overlegne medstrømsmedia, så gjerne for meg. Men kjendiser skal aldri behøve å "tåle mer" eller "regne med sånt" bare fordi de er kjente. Tro meg, litt oppmerksomhet er de fleste glad i, men svært få velger å ha Se og Hør-fotografer boende i buskene i hagen sin.

Takk.

Kommentarer

 1. Enig med deg. Føler virkelig med dem.

  SvarSlett
 2. Slutter meg til forrige kommentar; kjendiser er også mennesker - det ser ikke ut til at det finnes grenser for hva folk tillater seg å gjøre "for moro skyld" på andres bekostning...så vanvittig frekt!

  Blir litt forbauset over argumentene til de som forsvarer dette...jeg begynner å bli gammel, forstår jeg.

  SvarSlett
 3. Jaså er du skuespiller. Får jeg låne mobilen din?? Den har vel kammera.

  SvarSlett
 4. Folk lager så mange svinger i sitt eget hode for å kunne gjøre ting de strengt tatt vet er galt, dette er en slik ting tror jeg:
  kjendiser er ikke mennesker og derfor...osv

  På den måten slipper de å ha slitsomme moralske overveielser og kan gjøre det som er gøy.

  Jeg irriterer meg generelt over holdningen folk har til kjendiser, det fins ofte ingen nyanser på hvilke medier eller hvordan, og mange ser ut til å mene at selve det å søke oppmerksomhet for noe gjør deg til "en pr-kåt jævel".

  Og når denne holdningen kommer fra f.eks journalister, eller bloggere, blir det jo ekstra pussig.

  Jeg har irritert meg mye i denne debatten ja, og har ikke sagt noe før nå, men så er jeg jo morgengretten også da.

  Off to work!

  SvarSlett
 5. Hehey! du er jo i dagbladet! Knallstilig bilde, er det tatt med vindmaskin?

  Da skjønner vi jo bedre hvorfor du er så opptatt av å forsvare kjendisene... ;)

  SvarSlett
 6. Esquil: Nei, bildet er fra Roskilde, så det er headbanging, ikke vindmaskin. :)

  Og til Trond: Det var en usedvanlig barnslig og unødvendig kommentar?

  SvarSlett
 7. but seriously er jeg enig i det du skrev i denne artikkelen. selv synes jeg mennesker burde ha del-copyright på bilder hvor de selv er hovedmotivet, og hvor de ikke er fotografert i offentlig sammenheng. jeg kan ikke begripe at paparazzivirksomhet er lov.

  SvarSlett
 8. Virkelig! Å være kjendis er ikke et yrke. Og som den avdøde Fredrik Stabel sa: "Pressefrihet består ikke bare i retten til å skrive hva man vil, men også - og like meget - i retten til å la være"

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Den store posten om å reise med tog i Europa

Hvem trenger fiender, når man har venner som Listhaug?

Løvetann, gammel mann, sommersinn, tankespinn