Nusse

I går lovte jeg at jeg skulle poste et bilde av min mest feminine lyte. Hvis du virkelig tror at jeg tror at å gjøre opprør mot kjønnsrollene betyr å bytte om på dem, og strebe etter å være en mest mulig "maskulin" "kvinne", tar du nok feil. Derimot er det slik at jeg personlig, selv om jeg elsker sminke og kjoler og håroppsetninger, ofte gjør narr av rosa, chick-flicks og fnisete jentejenter. Akkurat som at du — enten du er mann eller kvinne — kan velge å elske roser, Barbie og romantiske komedier, velger jeg å avsky det.

Derfor er det jeg skal vise deg nå en av mine mørkeste hemmeligheter: Jeg eier en rosa bamse. Og ikke nok med det, hun heter Nusse.Dette er et bilde jeg har tatt av Nusse med mobiltelefonen min. Nusse ble kjøpt i en liten by i Sverige da jeg var rundt fire år gammel. Lillesøsteren min eier en identisk bamse, bortsett fra at den er blå og heter Tordenskiold.

Et par år senere kom pappa ved et uhell til å vaske Nusse i vaskemaskinen på 90 ºC, derfor ser hun litt pjuskete ut.

Skeid-drakten har hun hatt de siste par årene, Nusse har nemlig tilfeldivis mange av de samme interessene som meg, og opp gjennom årene har hun også vært gjennom ei rekke kjærlighetssorger, vennskap og rare tanker. Nusse liker å høre på skikkelig rockemusikk og drikke whisky og pils.

Det er jo ikke hennes skyld at hun er rosa.

(Jeg kommer tilbake med noe mer fornuftig vrøvl i morgen. Manusdeadline på onsdag = mye PC-tid :) )

Kommentarer

  1. Heh! Det er nok til at jeg blir imponert. Jeg har ikke noe sånt. Alle mine mer maskuline leker, du veit, Masters of the Universe og sånne greier, har blitt borte i årenes løp.
    Men jeg var å feira førdselsdagen til søstra mi idag, og hu hadde faktisk tatt vare på "nøffa". En gammal gråna gris som ikke lenger var så rosa som jeg huska den. Det var jo et hyggelig gjennsyn. Tjo!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Den store posten om å reise med tog i Europa

Dagens alfabet #1: det internasjonale tegnspråkalfabetet

Hvem trenger fiender, når man har venner som Listhaug?