Vi normale må le litt av de andre, rare

Jeg er litt bitter på foreldrene mine nå. De oppdro meg nemlig til å tenke at alle mennesker er likeverdige, og at det er fint at vi er forskjellige. De oppdro meg til å søke venner innenfor mange ulike grupper og gi alle en sjanse. Åh, mor og far! Skjønner dere ikke at jeg hadde hatt det mye morsommere hvis dere hadde oppdratt meg til å tenke at like barn leker best?

I går satt jeg nemlig foran to gutter på min egen alder (!) på trikken som moret seg stort over hvor rare folk var. Etter at de rare menneskene hadde gått av trikken, kommenterte de høylytt og brøt sammen i fniseanfall. En dame med burka og en gammel mann med spaserstokk fikk selvfølgelig gjennomgå. Ja, ja, tenkte jeg, uskyldig nok.

Men jeg klarte ikke å synes at det bare var uskyldig.

"Føffa, sjekk dama sliter med å få på barnevogna 'a! Hvem er det som har med barnevogn på trikken sånn på ettermiddan a'? Hu er sikkert sånn som ammer på kafé og da! Æææsj...!"

Ei litt ordinært kledt "grå mus", en pønker med palestinaskjerf og en sogndøling som snakket i telefonen fikk alle sammen passet sitt påskrevet idet de hadde passert.

Der satt jeg, en j—vla treklemmer-rødstrømpe—dramadame og følte meg ganske fornærmet på grå mus og gamle menns vegne.

Det mest irriterende av alt? At hvis denne posten skal virke troverdig, kan jeg ikke avslutte den med å gjøre bittelitt narr av de omtalte guttas hårbånd, FC Lyn-hårsveiser og lyselyseblå lacoste-gensere... Urettferdig!

Kommentarer

 1. Sexy Sadie29/11/06 15:25

  Var det ikke vestkantgutter på feltarbeide blandt vanlige dødelige da?

  SvarSlett
 2. hahahaha! Men jaggu klarte du det ikke likevel! Bra jobba!

  Jeg har lyst til å kle meg ut som en sånn en engang og gå på by'n. Jeg vil ha rosa pannebånd, lyseblå bukser og ikke tipse. Vil du være med? Vi kan mobbe pønkere sammen! Ja!

  SvarSlett
 3. Men du klarte det likevel, ja! Utrolig bra skrevet, og bra at du får frem det som jeg selv har tenkt mange ganger. Det er faktisk gutta med hårbånd, FC Lyn-hårsveiser og lyselyseblå lacoste-gensere som er de værste til å henge ut andre. Synes nesten synd på folk som er så usikre på seg selv...

  SvarSlett
 4. *ping* Lagt til bloggfilteret:)

  SvarSlett
 5. Sadie: Feltarbeide... kanskje det?

  Elvis: Jaaaa! (Selv om jeg stussa litt da jeg leste det som "ikke tispe"...)

  Elin: Jeg vet nå ikke nødvendigvis om det alltid kan forklares med usikkerhet — det er litt sånn sosionom-klisjé for meg. Men jeg tror det har mye med hva slags miljø man har vokst opp i å gjøre.

  tiram: *smigret*

  SvarSlett
 6. Jeg synes at nettopp det siste avsnittet gjorde posten 100% troverdig, jeg.

  SvarSlett
 7. Selvfølgelig skal man gjøre narr av gutter med rosa pannebånd og lacoste-gensere. Og selvfølgelig skal man kaste stein når man sitter i glasshus, hvordan skal man ellers komme seg ut?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Den store posten om å reise med tog i Europa

Hvem trenger fiender, når man har venner som Listhaug?

Løvetann, gammel mann, sommersinn, tankespinn