Blomsterhandleren

I Vogts gate der den møter Sandakerveien rett ved Sandaker senter, ligger en liten blomsterforretning. Jeg husker ikke hva den heter, og jeg finner den ikke på gule sider, men jeg tror adressen er Vogts gate 70.

Bak disken står verdens hyggeligste blomsterhandler, alltid hjelpsom og sørvisinnstilt. I vinduet reklamerer han med brudebuketter fra 199 kroner (latterlig billig), men mye tøffere er det at han selger ekte kjøttetende planter som du kan få til å glefse etter deg.

Det blir fort tydelig hvis du snakker med ham at han har skikkelig, skikkelig peiling på blomster. Han tar heller ikke to kroner ekstra per silkepapirark eller førti kroner for å sette sammen buketter, slik som Mester Grønn gjør.

Her hvor jeg bor er det fortsatt en god del sånne koselige små butikker. I tillegg til blomsterhandleren, er jeg stor fan av skredderen/skomakeren, av slakteren, og av kebabmannen — jeg handlet der første gang rett etter at vi flyttet inn for over to år siden og han utbrøt "stark dresing? Er do siker? Dar var det en toffing på Torshov jai ikke visste om!" Senere fant jeg ut at han var Skeid-supporter, og da var det selvagt gjort.

Det blir liksom aldri helt det samme å slå av en prat med den søttenårige Reitan-slaven som likevel blir byttet ut med en ny om et par måneder. La oss håpe at ikke gårdeierne her blir fullt så grådige som visse av dem noen hundremeter lenger sør.

Kommentarer

 1. Som en av dem som sikkert passerer som Reitan-slave i dine øyne (til tross for at jeg jobber i Meny) må jeg si meg enig. Vi kan jo faktisk ingenting. Og dessuten er det viktigste vi driver med å strømlinjeforme dine forbrukervaner uten at du merker det sjøl.

  Det beste jeg veit er årntlie slakterier av den gamle skolen, med egen produksjon og ferskvareutsalg. Flere av dem ville gjort verden til et bedre sted. Det er min bestemte mening.

  SvarSlett
 2. Sånn er det her jeg bor også. Små koselige spesialforretninger med bygdetendenser når det kommer til det å kjenne igjen kundene. Det eneste jeg savner er kjøttetende planter hos Alf i blomsterbutikken...

  SvarSlett
 3. Herlighet. Jeg greier ikke å fri meg fra tanken om at en kjøttetende plante pent plassert i en fremtidig brudebukett hadde vært veldig kult.

  ... unødvendig å si at det drøyer før jeg kan kalle meg "godt gift".

  ;)

  SvarSlett
 4. Sexy Sadie4/2/07 13:12

  Sånn har jeg det her også. Jeg er på navn med alle jeg handler hos. Selv på Rema.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Den store posten om å reise med tog i Europa

Hvem trenger fiender, når man har venner som Listhaug?

Løvetann, gammel mann, sommersinn, tankespinn