Nordstafett: Hvis jeg var pave

Det er tid for min etappe i Nordstafett, og Trond har gitt oppgaven "Hva jeg hadde gjort hvis jeg kunne vært pave i en uke".

For det første; hvis jeg hadde kunnet bli pave, hadde nok allerede både verden og den katolske kirke blitt en god del mer moderne enn de er i dag.

For det andre har jeg ikke noe som helst behov for å ha noen makt over verdens katolikker. Jeg kunne sikkert benyttet sjansen til å preke litt om nestekjærlighet og likeverd og sånt, men enkelte ting ville jeg bare ta opp dersom jeg ble direkte forespurt, og dersom de øvrige geistlige mente kirken var klar for det. "Hva? Har prinsesse Lea mistet all brodd?", tenker du.

Neida. Og jeg vet at jeg har protestert høylydt mot den norske kirkens diskriminering av homofile — vi har jo en kirke som går hånd i hånd med staten, noe jeg mener er grunnleggende feil.

Men like høyt som jeg setter retten til å leve i frihet og kjærlighet uavhengig av seksuell legning setter jeg religionsfriheten.

Derfor blir jeg nødt til å si at jeg hadde brukt min uke som pave ikke til å snu den katolske kirken på hodet, men til å nyte livet i mitt pavelige hjem, brenne røkelse, lese, lytte til musikk, ansette en egen gjøglertrupp, kanskje? Moderne teater startet tross alt i kirken...

Altså: Jeg er ikke katolikk, og har derfor ingen rett til eller ønske om å påvirke den katolske kirken. Men jeg tilhører den norske stat, og vil derfor protestere mot urettferdighet i en kirke som holder til ved og nærer av den samme statens bryst.

(Det bør nevnes at jeg har en mor som har konvertert til katolisismen, og som til og med er ansatt i den katolske domkirken i Oslo. Som pave hadde jeg selvfølgelig beordret høyere lønn til henne...)

Les om paven og pavedømmet.

Strekke er neste kvinne ut, og får oppgaven "Min oppfinnelse som revolusjonerte verden".

Kommentarer

  1. Hva med at det er greit med selvbestemt abort???

    SvarSlett
  2. Jeg synes jo det, men jeg forsvarer folks rett til å mene noe annet. Og selv om jeg gjerne vil påvirke folk til å mene det jeg mener, synes jeg ikke at jeg har noen rett til å blande meg inn i en religion jeg ikke tilhører.

    I nesten alle katolske land står man nemlig fritt til å melde seg ut av kirken (pinsebevegelsen tar f.eks over stadig flere kristne i latin-Amerika), og i de fleste av landene er abort tillatt. (Der det er unntak, er det staten, og ikke kirken, som kan forandre det, som nå nylig i Portugal.)

    Jeg synes ikke motvilje mot abort er helt på linje med "religiøs" omskjæring av jenter, så helt ærlig: Her må den katolske kirke få bestemme for seg selv.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Den store posten om å reise med tog i Europa

Hvem trenger fiender, når man har venner som Listhaug?

Løvetann, gammel mann, sommersinn, tankespinn