— Kriminalisering vil virke mot sin hensikt

Det uttaler politimester Bastian C. Bastiansen til Meningen med livet i dag.

— Det er viktig å forstå at dersom vi forbyr kjøp av heroin og andre stoffer i dag, vil narkotikasalget gå under jorda, og da vil det være umulig å få kontroll på det.

Flere eksperter mener en lov mot narkotikabesittelse vil være å skyte seg selv i foten fra myndighetenes side.

— Man kan ikke forvente av politiet at de skal kunne ta seg av lyssky affærer som ikke foregår i dagslys, er den gjennomgående innstillingen hos dem Meningen med livet har snakket med.

Lovforslaget skal i morgen drøftes i stortinget sammen med det meget omstridte forslaget om forbud mot fysisk avstraffelse av partnere og ektefeller.

Kommentarer

 1. Sus Scrofa8/5/07 17:10

  Du er sex veckor for sent ute, det argumentet har allerede Jan Bøhler brukt:
  – Skal man for eksempel tillate narkotikaomsetning, bare fordi handelen ellers foregår under jorda? Har ikke motstanderne av kriminalisering bedre argumenter enn dette, vil de tape på landsmøtet, sier Bøhler.

  Og analogien er uansett helt ubrukelig. Det argumenteres med at man vil kriminalisere utnyttelsen av jentene, men det er ingen grunn til å ha samme omsorg for hvitt pulver som for mennesker.

  Ikke engang hvis det er forfeilet omsorgsvilje. Som i dette tilfellet, imnsho :-/

  SvarSlett
 2. Sus scrofa: Jeg hadde ikke trodd jeg var først med å tenke slik, nei...

  Sammenlikne jenter med pulver? I så fall bør man sammenlikne dem (som tjener penger på sexsalg) med dem som tjener penger på narkotikasalg.

  Det er uansett ikke poenget - poenget er at man skal kunne forvente at politiet skal kunne ta seg av noe selv om det ikke foregår på åpen gate! Hva med alle som er innendørsprostituerte i dag? Har de ingen beskyttelse, siden alt liksom skal bli så katastrofalt?

  SvarSlett
 3. Sus Scrofa8/5/07 22:28

  Men hvis den sammenligningen skulle gjøre saken noe bedre, så måtte det være fordi narkotikaforbudet skulle ha som formål å beskytte langerne mot bakmennene. Og det stemmer heller ikke med virkeligheten.

  Nå er ikke problemet hvorvidt den seksuelle tjenesten skjer under tak eller ikke. Problemet er hvorvidt den må gjemmes så godt at politiet ikke vil finne deg selv om de forsøker, hvilket gjør det umulig å stille seg opp utenfor Arkaden. Innendørsvirksomhet er i praksis en nødvendig betingelse for å holde seg så skjult, men det er ikke en tilstrekkelig betingelse. Også dagens innendørsprostituerte vil operere mer ubeskyttet hvis de skal skjule virksomheten godt nok til at selv ikke spanerne finner dem.


  Men jeg tror uansett at realiteten er en annen: hvis ordensmakten vil foreta seg noe, så er det for å skape synlige resultater. Det vil si fotfølge noen niggahbitches så de forsvinner fra besteborgers åsyn. Ute av syne, ute av sinn.

  SvarSlett
 4. Altså, om dei prostituerte vert så godt gøymde at politiet ikkje finn dei er det vel kanskje litt i overkant vanskeleg for kundane å finna dei og...
  Usynlgeargumentet er heilt tåpeleg, prostitusjonen er nøydd til å vera så synleg at kundane kan finna dei prostituerte. Og om kundane kan finna dei prostituerte vil det og vera mogeleg for politiet å finna prostitusjonen.

  SvarSlett
 5. Sus Scrofa11/5/07 11:41

  Og siden all narkotikahandel er avhengig av at kjøper og selger finner hverandre, så kjenner også politiet til all narkotikahandel?

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Den store posten om å reise med tog i Europa

Hvem trenger fiender, når man har venner som Listhaug?

Løvetann, gammel mann, sommersinn, tankespinn