Myk sjef

Likestillingens største og viktigste utfordring i Norge er definitivt ikke å få flere kapitalistfrøkener inn i styrerommene. For all del, flott at det gjøres noe med saken. Som vi vet, menn kvoterer menn, og det trengs mottiltak selv om de dyktige kvinnene vil bli ansatt "fordi de er dyktige, ikke fordi de er kvinner".

Snakker vi om ledende stillinger, har situasjonen definitivt også forbedringspotensiale hva kjønnsfordeling angår. Lederstillinger finnes i mange yrkesgrupper og på flere plan, men de dyktige kvinnene trenger en dytt inn.

Men så er det noen som sutrer over at kvinner, når de først blir ledere, "må anta maskuline egenskaper" eller "spille mennenes spill" for å klare seg.

Hør her: det finnes mange jobber som krever ulike egenskaper. Vil du være leder, kreves det at du er tydelig, samlende, tør å ta upopulære beslutninger, og antagelig at du må bruke en del tid på jobben din. Kanskje lederegenskaper en gang har blitt regnet som maskuline egenskaper, det er de altså ikke. Men en sjef som ønsker å trippe rundt i gangene og snakke om følelser med arbeiderne, uansett om det er en mann eller kvinne, det tror jeg altså ikke har noe for seg.

Skal du klatre til topps, må du spille spillet. Det er ikke mennenes spill, det er næringslivets spill, om du vil. Funker det ikke for deg, så trøst deg med at det finnes viktigere ting å sloss for.

Kommentarer

  1. På mellomledernivå synes jeg egenskaper som er mer typiske for kvinner enn menn kan være en fordel. Da tenker jeg på feks sosial intelligens.

    Men av en eller annen grunn er menn i overtall også på det nivået.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Den store posten om å reise med tog i Europa

Hvem trenger fiender, når man har venner som Listhaug?

Løvetann, gammel mann, sommersinn, tankespinn