Om å fikse livet: brev fra verden utenfor

(Dette innlegget skrev jeg etter å ha lest Virrvarrs brev fra asylet, jeg håper ingen tar koblingen ille opp. Klem til deg fra meg, Virrvar!)

Jeg fikser livet. Jeg fikser livet. Jeg har fått avlyst et bryllup, flyttet inn på et lite kott av en leilighet og kan ikke lenger alltid snakke med den ene personen som alltid forsto alt. Jeg kan ikke kjenne varm hud mot hud når jeg vil (og det vil jeg!), men bokmerker snuskete nettsider som kan gi meg femminutterskick og leker at det er like bra som kjærlighet.

Men jeg fikser livet. Jeg fikser livet. Jeg smiler, ler, fester, blir kjent, danser, flørter, drikker, jobber. Fy f*en som jeg jobber. For første gang i livet nesten bare med teaterrelaterte ting, det jeg er utdannet til å gjøre. Jeg skriver manus, produserer forestilling, spiller, underviser og prøver. Og tjener penger! Jeg fikser livet.

Jeg fikser livet. Jeg fikser livet. For jeg har jo ikke noe valg. Jeg er sterk, men gråter de nødvendige, tilmålte tårene på de nødvendige skuldrene så de skal forstå at jeg fikser livet. Jeg gjemmer hemmelighetene i skapet og biter tenna sammen. Hver glipp er kalkulert. Jeg fikser livet.

Jeg fikser livet. Jeg fikser livet. For det er ikke det at jeg fornekter eller fortrenger ting. Det er bare det at jeg ikke har noe alternativ. Jeg orker ikke å ikke fikse livet. Jeg alt for pinglete til å kunne skade meg selv likevel, og jeg har ikke tid til å bare legge meg ned. Jeg må fikse livet, for kanskje bak neste hjørne venter noe på meg eller neste, bare to steg til... Sånn fikser jeg livet. Av og til skulle jeg ønske jeg kunne la være. Men jeg har visst ikke anlegg for å klikke fullstendig.

Jeg vet ikke om det er så lurt, men jeg fikser livet. Jeg er flink. Jeg er alene. Jeg er inspirert. Jeg er alene. Jeg er positiv. Jeg er trøtt. Jeg griper dagen. Jeg kaster den bort igjen. Men jeg fikser livet.

Med eller uten meg, vil jorda fortsette å snurre, sola fortsette å skinne regnet fortsette å falle. Så hva kan jeg gjøre? Jeg fortsetter å fikse livet i håp om kanskje en dag å gjøre en forskjell for noen. Dette er et brev fra verden utenfor. Den henger ikke på greip.

Kommentarer

 1. *applaus*

  Nei, forresten;

  *trampeklapp, hopping og hyling*

  En gang skal jeg nok våge en stagedive også :D

  SvarSlett
 2. Bra Lea! Hold ut. Fortsett å fikse livet som best du kan. Hva annet kan man egentlig gjøre?

  SvarSlett
 3. Hei Lea! Jeg syns du klarer deg bra,du har en sunn livsholdning og er et oppegående, reflektert menneske.

  Jeg er bare litt tilbakeholden med applausen, siden jeg sjøl har gått på trynet som følge av forsøk på å fikse livet alt for mye.

  Hang in there, du gjør det som er bra for deg, og livet går videre.

  "Fryd ligger og venter på deg rundt neste sving"

  SvarSlett
 4. Sif: Bare la være å ta en Mira Craig!

  Hjorthen: Nei hva annet kan man egentlig gjøre? Jeg er i alle fall ganske flink til å overbevise meg selv. Det er vel ikke bare sunt. Men det funker.

  Trine40: Jeg er fullstendig klar over at man kan gå på trynet av å gjøre dette for mye. Jeg aner bare ikke hvor min grense går. Håper vel at jeg ikke finner det ut:)

  SvarSlett
 5. Det er så bra skrevet, det er så sant.. man går rundt og "fikser livet" hele tiden. Takk for en bra tekst.

  SvarSlett
 6. Kjære prinsesse, du sa: kan ikke lenger alltid snakke med den ene personen som alltid forsto alt. Jeg kan ikke kjenne varm hud mot hud når jeg vil (og det vil jeg!)

  dette var ord på mine egne følelser.

  Noen ganger må vi bare gå framover,
  selv om det er tilbake til det trygge vi alltid vil gå til.

  SvarSlett
 7. Jeg skulle ønske du brukte Wordpress. Da kunne jeg fortalt deg hvem jeg var uten å publisere det til verden, ved å legge igjen e-postadressa mi.

  Dette var akkurat som om jeg skulle skrevet det sjøl. Du traff meg på midten, og jeg gråt for første gang på veldig, veldig lenge.

  SvarSlett
 8. T.: Jeg tilhører den lille minoriteten som aldri har latt meg imponere av wordpress - jeg har nemlig en (hemmelig) blogg på wordpress også, uten at det har drevet meg til å konvertere denne. Men hvis du har veldig lyst til å fortelle meg hvem du er kan du jo sende meg en sånn der elektronisk post på lea[snabel-a]villogvakker.com :)

  SvarSlett
 9. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Den store posten om å reise med tog i Europa

Dagens alfabet #1: det internasjonale tegnspråkalfabetet

Hvem trenger fiender, når man har venner som Listhaug?