Hjertesaker

Snart er det valg, og du har sjansen til å være med å bestemme hvem som skal styre landet de neste fire årene. De aller fleste har en eller annen mening om det. Noen velger parti ut fra en dypere, ideologisk overbevisning, men mange gjør det ut fra en eller flere hjertesaker. Vi har alle noe vi bryr oss mer om enn alt det andre. En hjertesak kan være så mangt:
Hva i huleste er det som får folk til å ha som øverste hjertesak at homofile ikke skal få gifte seg?

Vel, vi har i alle fall alle sammen ulike hjertesaker valgt av ulike årsaker, og det er vanskelig å si hva som avgjør det. Noen vil ha brede, feite motorveier å kjøre fortfort på mer enn noe annet, noen vil være sikre på at barna deres får en trygg og lærerik skolegang, noen vil kunne leve av kunsten sin, noen vil beskytte naturen, og noen vil bare beholde en større del av sin egen lønn i stedet for å donere den til late alenemødre og kriminelle negre.

Uansett hva hjertesakene dine måtte være, det er din borgerplikt å gå og stemme. En manglende stemme er en stemme mot hjertesakene. Stem

Postpost: Når politikere og velgere uttaler seg om hjertesakene sine, tror jeg det er lurere å fokusere på hva man faktisk vil ha, enn hva man er mot. Høyre har en fantastisk negativt fokusert kampanje gående, mens Arbeiderpartiet har en veldig positiv en. Jeg stemmer ikke på noen av dem, altså, jeg bare liker fokuset til AP så mye bedre.

Bilde 1 fra Elmer Fishpaw under en Creative Commons-lisens.
Bilde 2 fra jcolman under en Creative Commons-lisens.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Den store posten om å reise med tog i Europa

Dagens alfabet #1: det internasjonale tegnspråkalfabetet

Hvem trenger fiender, når man har venner som Listhaug?