Heia ungdommen!

Voksne i alle aldre har visst stor glede av å sutre over — ja, sutre over — ungdommens nye motedille: onepiecen, daffedressen, sparkebuksa for store barn.

«Den er stygg», lyder kritikken, og jeg må trekke på smilebåndet av mine grinebiterske medmennesker.

For ærlig talt: veldig få har påstått at den er pen. Ungdommens lovprisning går heller på at den er «digg». Og er det ikke egentlig fantastisk befriende med en ungdomsmote som setter komfort foran det evige kravet om å være sexy og tiltrekkende?

Da jeg var fjortis var det åletrange bukser, nakne mager og pushup-behåer som gjaldt. Den moten skilte raskt de «riktige» kroppene fra de gale, og førte til tårer og fortvilelse på mangt et pikerom.

Onepiecen passer til alle kropper, den er ikke antydende på noen måte, den er ikke bevegelseshemmende og hindrer ingen i å kunne løpe etter bussen.

Beklager til alle vennene mine som melder seg inn i «æsj, onepiece»-grupper på Facebook... Jeg heier på dagens ungdom!

Kommentarer

 1. Ser one-piece med nye øyne heretter. Har humret over at ungdommen kler seg i det som faktisk er babytøy, men tenkt at noe måtte de finne på for å sjokkere etter at halvnakenhet ikke lenger virker. Men du har helt rett: Fra et kroppsperspektiv, er dette en stor forbedring i motebildet. Minner sånn sett om da jeg var ungdom. Da skulle klærene være alt for store (og enten pastellfarget eller arvet fra bestefar). Det ga på alle vis mer rom til kroppen.

  SvarSlett
 2. Godt poeng - jeg har ikke tenkt på OnePiece på den måten før. Forøvrig kunne jeg ikke tenkt meg en slik daffedress selv - den skal visstnok være behagelig, men jeg kunne ikke latt være å føle meg relativt dum. Det ligner litt på et kanin-kostyme eller en Teletubbie-drakt. Det ville ikke vært riktig for meg.

  SvarSlett
 3. Det var et bra poeng. Det ser uansett ut som ungdom tulla inn i badehåndklær, helt greit. Jeg har sluttet å hisse meg opp over onepiece, om jeg noengang var det.
  Når får vi se topp-politikerne på Tinget i slike? ;)
  Jeg får indre bilder av neste forsvarsministermøte i NATO, det kommer til å bli spenstig om dette griper om seg.

  SvarSlett
 4. Hvis man vil hisse seg opp over noe, er vel fargene egentlig ganske fæle?

  Ellers kan jeg bare være enig. "Sexy" har gått altfor langt; det er riktig flott at ungdommen vil se ut som teletubbier istedet for horer!

  SvarSlett
 5. Award til deg på bloggen min i dag :) God helg!

  SvarSlett
 6. Du, jeg går i tanker om å anskaffe meg en kosedress selv, men prislappen er avskrekkende. Jeg ser ikke at plagget er styggere enn joggebukser.

  SvarSlett
 7. Jeg har vært helt skjermet for onepiecefordommer, ettersom jeg ahr bodd i Sør-Amerika det siste året, men fy faen så enig jeg er med deg! Jeg bestilte selv en onepiece sånn ca de kom, og den ligger og venter på meg i Norge. For, herregud, for et plagg. Det er jo det perfekte plagget å være sjuk, daff, bakfull etter slap i. Min er svart med hvite striper, og ser helt okei ut. Jeg driter i all forfengeligheten jeg får slengt i trynet når jeg chatter med venner og de sier HVAA!!?? når jeg nevner at jeg gleder meg til å krype ned i den om vintern, og klemmer min onepiece:)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Den store posten om å reise med tog i Europa

Dagens alfabet #1: det internasjonale tegnspråkalfabetet

Hvem trenger fiender, når man har venner som Listhaug?