Kunsten å være alene

Jeg har mange venner som er supersosiale og gjerne kunne hatt mennesker rundt seg tjuefire-sju. Det misunner jeg dem. Jeg trenger alenetid, innimellom. Men etterhvert har jeg innsett at også dét er misunnelsesverdig: å være flink til å være alene. Mange mennesker er nemlig redd for å være alene.

Ting jeg trives med å gjøre alene inkluderer å gå på kino og teater, sitte på kafé (med PC, bok eller notatblokk), gå en tur, gå på stranden, reise (særlig selve reiseprosessen, det vil si å oppholde meg på tog, båt eller fly, og følge kart uten å krangle med noen), overvære religiøse seremonier, og spise ute.

Det er ikke skummelt. Jeg har aldri opplevd å bli stirret på i noen underlig grad. Faktisk satt jeg en gang på Oslo Mekaniske Verksted utover en hverdagskveld en gang da nesten hvert eneste bord var okkupert av en einstøing med øl og PC.

Av og til, når jeg har holdt på med håndarbeid eller boklesning i en park eller en pub har noen kommet bort og startet en nysgjerrig samtale. Det har alltid vært hyggelig.

Jeg vet i grunnen ikke helt hva folk er redd for med å være alene. Jeg tror det er sunt. Sunt å venne seg til å måtte slippe til sine egne tanker. Sunt å kjede seg og måtte løse det helt selv.

Og så er det dobbelt deilig å returnere til kjente og kjære etterpå.

Kommentarer

 1. Hej Lea
  Så fint at finde en ny blog, hvor man føler sig hjemme og hvor der er noget godt at læse om!
  Du har helt ret i dine betragtninger om at være alene. Ligesom dig har jeg også brug for alenetid. Tid til fordybelse! Jeg tror faktisk, at har man det godt med sig selv, så kan man lide at være alene. Og så er det så meget desto skønnere, når man er sammen med venner og familie! :-)

  Jeg lægger mig til som følger her hos dig. Ha' en fin dag videre!

  Megan, som også hedder Lene ;-)

  SvarSlett
 2. Kjempebra blogg, Lea! Og takk for at du delte denne videon - likte den veldig godt!

  SvarSlett
 3. For en herlig video. Jeg misunner deg! Jeg er ikke "redd" for å være alene, men jeg har en tendens til å bli passiv. Alenetid er bare ventetid i min verden. Og det er jo helt feil. Jeg burde jo nyte de få stundene jeg har helt for meg selv. Ble skikkelig motivert til både det ene og det andre av dette blogginnlegget ditt, så tusen takk :) Ha en fin dag!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Adventskalender luke 16

Ordblogging: buksvigerinne