Byporten shopping-FAIL/WIN (oppdatering!)

Tidligere denne uken blogget jeg om det jeg syntes var kjip markedsføring fra Byporten sin side, av ølsmaking «primært for mannlige kunder».

Grunnen til at ølsmakingen ble promotert på denne måten, var selvsagt at det er farsdag i morgen, og dette var en av flere farsdagsarrangementer på Byporten. Jeg synes fortsatt ikke det er greit, all den tid morsdagen på Byporten heller feires med blomster og sminke og fjas! Kanskje er jeg en humørløs feminist, men jeg synes handelsstanden blir drøyere og drøyere i sin markedsføring mot tradisjonelle kjønnsbokser.

Likevel var jeg ikke surere enn at jeg meldte meg på arrangementet, jeg er jo interessert i ølsmaking og ølhistorie. Det var Ølakademiet som sto for ølsmakingen og -foredraget på Byporten. Jeg har vært på ølsmaking før, da i regi av Ringnes, og jeg har lest flere ølbøker, så jeg visste noenlunde hva det handlet om.

Foredragsholderen var flink og avslappet og hadde mer enn nok øl å by på. (Arrangementet var gratis. Gratis øl midt på dagen, dere!) Foredraget var raskt igjennom ølets oprinnelse, bryggemåter, norsk ølhistorie, juleøltradisjoner og drikkekultur, og vi fikk smake på flere øltyper, samt se noen reklamefilmer. Til én av reklamefilmene, som fokuserte på damekropp, kommenterte (den mannlige) foreleseren at han håpet bransjen snart fikk øynene opp for at det ikke bare er menn som drikker øl. Det var han nesten nødt til, vi var flere kvinner der, heldigvis.

Jeg mener fortsatt at Byporten var klønete i sin markedsføring og formulering, men jeg har lyst til å gi en liten tommel opp til Ølakademiet, som også arrangerer pub-til-pub-turer, kurs i utdrikningslag og kurs om øl og mat. Jeg har faktisk tenkt å kjøpe et gavekort fra dem i julepresang (jeg sier ikke til hvem).

Så kan jeg bare håpe litt naivt at Byporten også finner på noe kult til neste morsdag, eller til en eller annen kjønnsnøytral markedsmerkedag. Yeah, right...

(Forøvrig var de mannlige deltagerne på kurset alle på min alder og dermed statistisk sett neppe fedre de fleste av dem. Farsdag, schmarsdag.)

Jeg tinte bra opp, da, av den mannlige Moods of Norway-modellen som sto i bare underbuksa i andre etasje i kjøpesenteret og stekte vafler. Så, alt i alt, jeg er blid i dag.

Kommentarer

 1. Ja, for det er en kampsak for både deg og feminister generelt at man burde ha flere folk som selger ting i bare undertøyet, ikke sant?

  SvarSlett
 2. Neida. Han hadde skjerf på seg, altså. (!)

  SvarSlett
 3. Morsomt at du har hatt bra opplevelse av Ølakademiet – han ene som driver det har vært sjefen min på Turistinformasjonen og brenner skikkelig for det. Sluttet i jobben nå i høst for å drive Ølakademiet på fulltid. Var han nordlending, han som hadde kurset?

  SvarSlett
 4. Jepp, han var fra Finnmark. Mener han sa noe om at han tidligere hadde jobbet på Ringnes, men var utdannet kokk eller noe. Han virket i alle fall engasjert og kunnskapsrik!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Adventskalender luke 16

Ordblogging: buksvigerinne