DIY-moteblogging: reparér noe!

Det er ikke så rart vi er dårlige til å reparere ting i vårt samfunn. Det er jo så lett og billig å kjøpe noe nytt i stedet. Lettvint for deg, kvelende for moder Jord.

Heldigvis for meg er jeg en sånn som blir så glad i materielle ting at jeg aldri får meg til å kaste dem. Selv om de blir ødelagt, slik som denne favorittgenseren av merket Papfar (som betyr stefar på dansk, er ikke det søtt? Den ble kjøpt i sommer på salg for 100 danske kroner på Føtex).


Det er en husarbeidsrelatert ulykke som har ført til Klorinflekken på det ene brystet. Moralen er: husarbeid er ondt.


Jeg lager noen papirskisser for å se hvordan jeg kan dekke over flekken. Jeg eier en symaskin, men siden jeg også er veldig lat har jeg for dette tilfellet kjøpt stryk-på-bomull fra Panduro.


Jeg tegner på baksiden, klipper og lar det stå til. Jeg har aldri vært tilhenger av å være nøyaktig med noe som helst! De ferdigklipte blomstene legges med limsiden ned på plagget og så stryker man med et strykejern på bomullsvarme.


Etter-bilde i min beste rosabloggerstil. Tipper hele arbeidet med å reparere genseren tok meg en halvtime.

Her er forresten et nærbilde av kjedet jeg har på meg, det er nemlig også et stykke DIY-mote:


De hvite perlene er sider fra en gammel ungpikeroman, klippet i strimler på langs. Hver strimmel er penslet med lim på den ene siden og rullet rundt en strikkepinne. Etter at perlene har tørket, bør de lakkes. Hvis du tenker «lakk? Jeg er ikke en sånn hobbyperson med hobbyskap, ass», ta det med ro. Det funker med klar neglelakk, og lim kan du kjøpe på bokhandelen. Perlene blir ikke helt dusjsikre, da.

Har du reparert noe i det siste?

Kommentarer

 1. Stilig! Nesten så du må ødelegge flere gensre ;p

  SvarSlett
 2. Det har dessverre ikke blitt så mye reperasjon på meg i det siste, har et par gensere og topper som kunne trengt det, men jeg har laget julekort til venner og bekjente. Så litt DIY har det blitt.

  Jeg har også planer om å være kreativ med gaveinnpakningen i år. Vanlig gavepapir er ikke særlig miljøvennlig, spesielt fordi det blir så mye av det. Men heldigvis finnes det mange alternativer: avispapir, utklipp fra magasiner, noteark fra bruktbutikk, gjenbruk av gammelt gavepapir, skobokser osv.

  SvarSlett
 3. anantharika: He-he, neppe, denne har ligget på vent et par måneder, det er ikke så ofte jeg får ting gjort :-D

  Gitte: flink! Jeg tar med meg inspirasjon til innpakning.

  SvarSlett
 4. Finere i reparert tilstand enn i original!

  SvarSlett
 5. Jeg mistet en knapp i en kjedelig ullgenser og satte på tre ulike knapper, og den ble så mye finere,mer morsom.
  Og så vasker jeg gamle ullgensere på 60 grader og klipper ut tovede lapper som er lynraske å lappe med, både sokker og genserermer. Bare sy rundt, rakner ikke.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Adventskalender luke 16

Ordblogging: buksvigerinne