Mine norske verdier

Christian Tybring-Gjedde spyr edder og rasist-galle fra talerstolen på FrPs landsmøte. På Twitter ser jeg at en del har gitt opp fyren og bare ler. Jeg, derimot, blir så lei meg og sint at jeg må sette meg ned å skrive dette selv om jeg egentlig ikke har tid.

Som Trine Skei Grande påpeker i Aftenposten har islamofobi nærmest blitt til stueren rasisme.

Skei Grande trekker også frem følgende sitat fra Tybring-Gjedde: «Disse liberale verdiene som representanten Skei Grande står her og snakker om, er det virkelig dem hun føler når hun går forbi moskeen på Grønland, eller hvor hun bor – på Grünerløkka? Jeg tviler på det.»

Jeg har nesten ikke ord. Men hvis du hadde sett meg nå, hadde du sett dette: :-O

Jeg bor på Tøyen, en av de innvandrertette bydelene i Oslo. Jeg har en moské i nabolaget. Barna som leker på lekeplassen utenfor vinduet mitt er stort sett mørke i huden. Og det å bo her — det har om noe gjort meg mindre rasistisk, ikke mer.

Jeg handler grønnsakene mine hos en muslim som pakker dem i en pose for meg mens han gir meg tilberedningstips og oppskrifter. Jeg blir ofte tilbudt hjelp — til og med av de tidligere nevnte barna — hvis jeg bærer noe tungt på vei hjem. Disse barna snakker forresten fint norsk, også seg i mellom.

Går jeg hjemover alene og det er sent, hender det ikke sjelden at den «nye nordmannen» som gjør det samme krysser over til den andre siden av gata som for å demonstrere at han ikke har tenkt å overfalle meg og voldta meg. Det er nesten hjerteskjærende. Her i bydelen høres bønnerop og her høres kirkeklokker. Hvorfor skulle det plage meg?

Tybring-Gjedde lister opp mobbeårsaker som de melkehvite barna i Groruddalen skal bli utsatt for. Vel, barn blir mobbet over hele landet, og alle sammen av fullstendig idiotiske årsaker. Fortell meg noe nytt.

Tybring-Gjedde oppfordrer også til «ubetinget kjærlighet til Norge og vår kristne kulturarv». Ubetinget kjærlighet? Nei, jeg elsker ikke landet mitt og mine forfedres kultur ubetinget. Derimot er jeg glad i landet mitt helt uten å behøve å være tvunget til det, men det er nok fordi det jeg forbinder med norske verdier er noe helt, helt annet enn det gjedda prediker.

Norske verdier for meg er åpenhet, toleranse, religionsfrihet, utvikling, sameksistens, nestekjærlighet og omtanke for mennesker som trenger hjelp og beskyttelse.

Nordmenn som Tybring-Gjedde gjør meg kvalm. Hjelp meg å holde ham og hans meningsfeller borte fra makta!

Kommentarer

 1. RESPEKT!!!! Har ikke noe annet å si.

  Hilsen
  "lovlig norsk"

  SvarSlett
 2. flott innlegg ;)

  SvarSlett
 3. Oppfordrer deg til å prøve å være litt mer kritisk med begrepsbruken din, og se talen til Tybring-Gjedde en gang til uten fordomsfilter og følerifilter. Det han sier er rett og slett dokumenterbare fakta.
  http://www.youtube.com/watch?v=1eOG6hs9Bn8

  SvarSlett
 4. Qop: Dette er meget gjennomtenkt begrepsbruk fra min side -- jeg synes nemlig det er ganske ekstremt. Legg merke til at jeg ikke har anklaget noen for å lyve -- det er derimot svært selektiv omgang med sannheten, det finnes «dokumenterbare» fakta som sier positive ting om innvandrere, og for den saks skyld, negative ting om etniske nordmenn, også. Jeg synes det er Tybring-Gjedde som har følerifilter!

  Ha en fortsatt fin nasjonaldag :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Den store posten om å reise med tog i Europa

Dagens alfabet #1: det internasjonale tegnspråkalfabetet

Hvem trenger fiender, når man har venner som Listhaug?