Gå utenom luksusfellen

Penger
Penger av kjelljoranflickr under CC-lisens
Her kommer et tips som noen av leserne mine kanskje kommer til å trenge på et tidspunkt, og som jeg synes fortjener å spres.

Mange, og særlig frilansere, kan oppleve manglende økonomisk stabilitet. Jeg oppfordrer selvfølgelig først og fremst til å holde orden, føre et budsjett og ha en buffer i bakhånd, men av og til er det ikke så lett. Frilansere kan oppleve at man må purre på oppdragsgiver i ukevis for å få utbetalt honorar. Og alle kan oppleve uforutsette kniper som at tanngarden, vaskemaskinen og vinterjakka ryker samtidig, strømmen spretter opp i pris og restskatten forfaller.

Forbrukslån og kredittkort er kjappe løsninger som dessverre ender opp med å fange mange i ei evig inkassomølle.

Derfor vil jeg anbefale deg som opplever ekstra trange tider et annet alternativ: et godt gammeldags pantelån!

Jeg pleide å forbinde pantelån med Dostojevskij og Hamsun, med desperate romanskikkelser i støvete bøker, men et pantelån kan  du få den dag i dag, og du trenger ikke ha stoppede strømper og råtne tenner for å benytte deg av det.

Har du noe som er verdt litt penger, for eksempel et musikkinstrument, en bunad eller  smykker av gull eller sølv, kan du pantsette det og få sårt tiltrengt cash over disk der og da.

Lånet løper i fire måneder med mulighet for fornyelse. Dersom krisa vedvarer og du ikke klarer å betale tilbake lånet, havner du ikke i inkassobyråenes klør, men du mister selvfølgelig pantegjenstanden din. Den blir solgt på auksjon etter at du har fått varsel om det, og dersom den blir solgt med overskudd vil du kunne hente ut dette.

Det vil være synd hvis en såpass trygg og logisk ordning skulle være tabu- og skambelagt, mens kredittkort og dyre forbrukslån brer om seg. Derfor: sjekk ut Oslo Lånekontor når du sliter.

Dette innlegget er ikke sponset eller noe. Det skulle tatt seg ut!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Adventskalender luke 16

Ordblogging: buksvigerinne