Festivalhuskeliste

Jeg har postet noe liknende før, men det begynner å bli noen år siden. Vel, jeg er fortsatt ikke blitt for gammel for festivalgjengeri (har ikke tenkt å bli det, heller), og siden årets Roskilde og andre festivaler nærmer seg, her kommer en festivalhuskeliste fra en Roskildeveteran :)

Telt


1. Gjør som mora di sier. Kanskje ikke i ett og alt, men mens du pakker er det lurt å hente fram din indre gamlis. Selv om sommeren blir det kaldt om natten! Ullgenser, solkrem, gummistøvler (hvis du har budsjett til det, kan du evt. kjøpe støvler på stedet om det behøves, det pleier å være billig), behagelige gåsko, våtservietter og andre fornuftige ting gjør rett og slett at du får en mye bedre festival.

2. Rumpetaske! Du har sikkert lyst til å ha med deg noen penger, et kamera og en mobiltelefon mens du går rundt på festivalområdet. Samtidig er det fryktelig greit å ha hendene fri, og kunne hoppe opp og ned på konserter uten en irriterende håndveske i veien. Du kan satse på å bruke plagg med store lommer, men ellers er en god gammeldags rumpetaske/mageveske eller lignende det eneste som gjelder.

3. Ørepropper. Tinnitus er ikke gøy, og du kan skade ørende dine selv om du ikke synes musikken er plagsomt høy.

4. Intimservietter og prevensjon. «Ta vare på blomsten din», som dr. Greve tilsynelatende uironisk bruker som slagord for tiden. Men kutt ut å være fin på det med glattbarbering og parfymering. Det kan godt hende du har råd til å betale for en varm dusj hver dag, men man skal rett og slett ikke dusje hver dag på festival.

5. En solcellelader er lurt å ha!

6. Hengelås. Det er ikke vanskelig å ta seg inn i et låst telt, men hvis et låst og et ulåst telt står ved siden av hverandre velger tyver oftest minste motstands vei. Likevel, ikke ta med noe på festival som du virkelig ikke har råd til å miste.

7. Respekter reglene på festivalområdet. Selv om du kanskje oppfører deg annerledes på festival enn hjemme, finnes det antageligvis noen regler, og de er der av en årsak. Det er dessuten ikke slik at kroppen din kan leve på alkohol og kjærlighet en hel uke. Pass på deg selv, og pass på folk rundt deg. Vis hensyn og vær grei.

8. Hvis du tuder over mudder er du et ludder. Hvis du bare synes festival er koselig i solskinn kan du like gjerne bli hjemme.

Hvis du tuder over mudder er du en luder

9. Gaffa- eller duct tape. Folk blander ofte disse to.

Gaffa:


Duct tape:


Duct tape kalles ofte feilaktig for gaffa, og det er kanskje aller helst den du vil ha med på festival. Den er nemlig vanntett og sitter godt fast også under veldig våte forhold.

Flere festivaltips? Kommenter her: 

Kommentarer

 1. Antibac, antibac og antibac!!! Og bittelitt dopapir i baklomma til bruk før du blir full nok til å gi faen ;)

  Myrsnipa

  SvarSlett
 2. Paracet, solkrem og solbriller?

  SvarSlett
  Svar
  1. Gode forslag! Selv hører jeg til dem som spiser paracet en gang hvert tredje år og heller sverger til en liter vann, men om man har for vane å bruke paracet mot hodepine bør det definitivt bli med i festivalbagasjen!

   Slett
  2. .. og så er det utrolig kjekt å kunne si "jeg har!" når andre leter og lider. ;-)

   Slett
  3. Ja, og det gjelder jo for mange av de der fornuftige tingene. Myggspray, after-sun og gnagsårplaster i bagasjen, og du blir alles bestevenn :-D

   Slett
 3. Antibac og dopapir slenger jeg meg på - veldig glad for at jeg hadde med det sist. Kanskje tørrsjampo? Jeg mener ikke at man skal være fresh på håret til enhver tid, men det er mer lettvint. Note to self er at jeg ikke trenger så mye hverdagsklær: Det er mye bedre å bruke plassen til "spesialtøy" i tilfelle det blir vått og kaldt. Ta med mat hjemmefra som kan fungere som mellommåltider - greit med jevnt påfyll.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja! Jeg har ikke prøvd tørrsjampo -- funker det på mørkt hår, mon tro?

   Veldig enig i det med mat, så man slipper å kjøpe mat for en femtilapp i en bod fire ganger om dagen. Men har du noen konkrete tips til hva slags mat man kan ta med? Føler jeg mangler litt inspirasjon på det området.

   Slett
  2. Nutrilett...
   Genial festivalmat.. Jeg VET det er slankemat men om du ser hva det inneholder så er det bedre enn å gomle sjokolade... pluss at en sånn "bar" er et helt måltid. Og når de er individuelt innpakka er det ikke noe stress å ta med i lomma...
   Noen merker smaker skikkelig "aperompe" men det finnes noen som faktisk ikke er så verst...
   Ellers er ikke knekkebrød og tubeost det dummeste heller.

   Slett
  3. Smart! Jeg har spist meg ganske lei på knekkebrød og tubeost, nemlig, så tror jeg skal teste å pakke noen sånne måltidsbarer.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Den store posten om å reise med tog i Europa

Hvem voldtok Marianne Aulie?

Løvetann, gammel mann, sommersinn, tankespinn