Det virkelige liv og Internett — er de så forskjellige?

Student Tommy Isaksen har skrevet i Aftenposten om det han kaller «menneskehetens forfall» — det livet vi lever på Facebook. Han skriver blant annet:

Noe jeg personlig ikke utstår på FB, er at folk høster ros og lovprises for den minste ting. Det spares ikke på lovord, gitt. Folk overøses med komplimenter for nesten alt de foretar seg, selv sånt som ingen hadde gitt komplimenter for i det virkelige liv.

Så trist det må være å leve et virkelig liv der man ikke får ros for «den minste ting»! Folkens, komplimenter er ikke valuta, de mister ikke verdien om vi gir fler. I min verden er det helt vanlig å si «wow, så flink du er» til noen som har ryddet i boden, bakt boller eller tatt en ekstra lang joggetur, ikke bare på Facebook, men i «det virkelige liv».

Når folk sutrer over trivialiteter og iscenesettelse på Facebook, tenker jeg egentlig at Facebook har gjort noe veldig bra for oss som samfunn — der vi tidligere bare kom inn på hverdagen til den håndfullen med med mennesker vi selv valgte å omgås med, har vi nå en utvidet horisont av nye sosiale regelsett. Eiendomsmeglergjengen, møt Barselgruppe. Rånerhjørnet, møt Bestemødrene.

Du kan ikke ha alt til felles med alle dine x-hundre venner på Facebook. Men vær litt generøs, så ser du kanskje at utenfor din lille verden finnes tusen andre verdener, hvorav mange gir livsglede og motivasjon til andre enn deg. Er det så ille, da?

Kommentarer

 1. Være generøs? Det omfattes vel av det ikke spesielt generøse uttrykket "Du er så innmari politisk korrekt!" ;)

  SvarSlett
 2. > 2012
  > ikke slettet deg selv fra Facebook
  virkelig??

  SvarSlett
 3. Oj, det var dystert å lese. Hvis man bare skal skryte hver gang noen gir ut bok eller tar en eksamen, så blir det ikke så mye pent man får høre i løpet av et liv. Jeg tror alle trenger å høre noe fint fra andre av og til, jeg.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Adventskalender luke 16

Ordblogging: buksvigerinne