Høstmysterier på teater

De siste to ukene har jeg sett to krimteaterforestillinger som på hver sin måte var skikkelig god underholdning. Det hadde jo vært synd om du skulle gå glipp av noe sånt! Derfor kommer herved et kulturtipsinnlegg.

Detekteamet består av en gjeng flinke skuespillere (hvorav jeg kjenner et par, men det er ikke det som gjør at jeg anbefaler forestillingen, altså) som serverer deg et mysterium over en treretters middag. Forestillingen Dødsfellen består av teatersnutter og måltider annenhver gang, og du kan selv være med å gjette hvem som er skurken. Forestillingen spilles i september og oktober.


På Centralteatret kan man for tiden gå og se tidenes første teaterversjon av De dødes tjern:


Traileren gir ikke et helt riktig bilde av oppsetningen, synes jeg. Det er mye mer komedie i den estetiske enakteren. Ikke dermed sagt at det ikke er fryse-på-ryggen-øyeblikk.Scenografien er fengslende, og de unge skuespillerne vet hva de driver med. De dødes tjern spilles også i september og oktober.

Begge disse teaterstykkene passer perfekt til å ta med en date på. Det første fordi det jo er dinner and a show, og det andre fordi det både innbyr til fnising og inntilkryping, dessuten er det såpass kort at man bare må ta en øl etterpå. Hvis du ikke har en date, ta med en god venn, faren din eller en kollega, det funker det og.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Den store posten om å reise med tog i Europa

Hvem voldtok Marianne Aulie?

Løvetann, gammel mann, sommersinn, tankespinn