Hva liker du med kroppen din?

For noen år siden tenkte jeg at jeg skulle blogge litt om kroppskompleksene mine. Jeg begynte med mellomrommet mellom lårene (dette var før jeg lærte om thinspiration og at noen folk faktisk streber etter et slikt mellomrom!), deretter blogget jeg om nesa mi. Jeg kunne ha fortsatt, men selv om den opprinnelige tanken var å lufte kompleksene, få trollene ut i lyset og bevise at alle har noe de er misfornøyd med, bestemte jeg meg for at livet var for kort til et sånt negativt fokus.

Denne reklamevideoen sier noe om forskjellen på hvordan vi ser oss selv og hvordan andre ser oss.


Rundt oss lever det barn som blir påvirket av hvordan vi snakker om kroppene og utseendet vårt. De hører hva vi sier om oss selv, og det er disse begrepene de lærer for å beskrive sin egen kropp. Jeg var voksen før jeg hørte noen uten silikonpupper snakke pent om kroppen sin.

La oss forandre på dette! Tenk over nå hva du liker med kroppen din.

Jeg elsker at jeg har leggmuskler som synes, jeg elsker øyefargen min, skuldrene og ryggen. Jeg har tykt hår og sterke negler. Dessuten kan kroppen min løpe langt, danse lenge, jeg kan ta på tærne mine og løfte ting. Det er en kropp som virker. Jeg veier akkurat passe mye! Jeg liker puppene mine, som er små nok til at jeg kan gå i noen kjoler uten BH og store nok til at jeg føler meg som Kvinne med stor K. Vet du hva, jeg har til og med begynt å like noe av det rare kroppshåret mitt; håret på stortærne, innsiden av lårene og underarmene. Å se på det minner meg om mine dyriske urkvinne-sider.

Din tur, på din egen blogg eller i kommentarfeltet. Fyr løs!

Kommentarer

 1. Jeg har et hår andre kan dø for og kroppen går inn og ut på de rette stedene, selv om jeg er 10kg overvektig.

  SvarSlett
 2. Jeg liker hårfargen min, og at jeg har hazel (brun-grønn-gylne) øyne. Jeg liker at kroppen min er stram (mage, armer) og myk (lår, rumpe) om hverandre. Det får meg til å føle meg både atletisk og feminin. Jeg liker at puppene mine er akkurat passe små og har fin form.

  SvarSlett
 3. Videoen er superflott og rørende!

  Først må jeg bare si at jeg digger bildene dine i sidemargen, du ser skikkelig tøff og kul og snill ut, som en person man har lyst til å henge med :)

  Second, jeg liker at jeg har blondt, rett hår og blå, pene øyne. Liker den slanke kroppen min som er myk likevel. Og de lange fingrene mine, har endelig klart å slutte å bite negler, så de ser mye penere og lengre ut nå.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Illusjoner om familielivet — en oppfølgingspost

Ordblogging: buksvigerinne

Hvem voldtok Marianne Aulie?