Min Doctor Who-kanon


Doctor Who er en britisk science fiction-TV-serie som startet i 1963 og gikk til 1989, før den startet opp igjen i 2005. (Det ble også laget en film i 1996.) Neste helg sendes en spesiell femtiårsjubileumsepisode, og jeg er så nerdete at jeg drar til London for å se den på kino.

Mange i min generasjon har sett de nye episodene fra 2005, men ikke de gamle episodene. Det er da også ganske mange timer med cellofanmonstre og isoporplaneter å tråkke seg gjennom. Det kan være lurt å prioritere. Det finnes en del lister på nettet over hvilke historier som er de beste. Jeg har laget min egen liste over de episodene jeg skal se før jubileumsepisoden. Hver episode består av flere deler, så det er ganske mye (jeg er allerede gjennom noen (✔), og jobber meg gjennom resten ved å se video på mobilen på toget til jobb...)

Denne lista er basert på eksisterende lister over gode episoder, men også på antagelser om hvilke referanser og hvilken karakterkjennskap som kan være lurt å ha med seg ut fra det som har kommet ut om jubileumsepisoden.

Jeg deler denne lista her for spesielt interesserte. Hvis du ikke kjenner Doctor Who kan det sikkert lønne seg å begynne med den nye serien...

S01E01 An Unearthly Child ✔
S02E10 The Dalek Invasion of Earth ✔
S05E37 The Tomb of The Cybermen ✔
S07E52 The Silurians
S08E55 Terror of The Autons ✔
S10E65 The Three Doctors ✔
S11E70 The Time Warrior ✔
S12E76 The Ark in Space
S12E78 Genesis of The Daleks ✔
S13E80 Terror of the Zygons ✔
S13E82 Pyramids of Mars
S14E88 The Deadly Assassin ✔
S14E90 The Robots of Death
S16E99 The Pirate Planet (Douglas Adams)
S17E105 City of Death (Douglas Adams)
S18E116 Logopolis ✔
S19E122 Earthshock
S20E130 The Five Doctors ✔
S21E136 Caves of Androzani
S22E139 Vengeance on Varo
S23E147 The Ultimate Foe
S26E158 Curse of Fenric ✔
TV-film: Doctor Who ✔

Ja, du ser riktig, Douglas Adams har skrevet to episoder, og i den nye serien står Neil Gaiman for to. Vi leker ikke nerdekulur her.

Kommentarer

 1. Kult! Jeg har sett noe Doctor Who, men ikke veldig mye. Det varierer mellom å være det mest fantastiske jeg har sett, til å være litt sært og uengasjerende. Takk som deler anbefalinger!

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Wohoo! Jeg har vurdert å lage en sånn liste selv, for å finne ut hva jeg burde se før 23. november, men nå slipper jeg det. :)

  Og du er ikke den eneste som er nerdete nok til å dra på kinoferie. Jeg og ei venninne stikker til Edinburgh for å se den. :D

  SvarSlett
 4. Gitte: Jeg brukte vel en hel sesong (av den nye serien) til å lære meg å like Doctor Who. Men nå er jeg hekta!

  altinnimellom: Jeg er snart gjennom halve lista... Så Three Doctors i dag, og den var ganske fin å se i sammenheng med traileren som er sluppet for 50th, må jeg si...

  SvarSlett
 5. Elsker DW! :D så 50 episoden på kino i Oslo jeg da, gråt bare halve filmen og hele veien hjem...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Stine-Mari, beklager at kommentaren din ble fanget i moderasjonskø, jeg så den ikke før nå! Du var ikke den eneste som ble beveget av jubileumsepisoden :-)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Den store posten om å reise med tog i Europa

Hvem trenger fiender, når man har venner som Listhaug?

Løvetann, gammel mann, sommersinn, tankespinn