Hvordan planlegge et bryllup som ikke ser ut som en side fra Bohus-katalogen

Bryllupsmagasinene man får kjøpt på Narvesen. Er. Så. Kjedelige.

I følge dem, og de fleste norske nettstedene jeg har vært borti, skal individualiteten i en bryllupsfeiring holdes innenfor visse rammer. Kjoler er hvite (selv om du kan velge mellom marengs og blonder og minimalisme), ringer er av gull, det skal være blomster og høye hæler og dus, naturlig sminke med langt hår i en «romantisk oppsetning».

Ikke minst forsterkes ideen om at et bryllup er brudens dag — hva for noe piss er det?!

Med andre ord, det finnes mange ubrukelige ressurser for oss som skal gifte oss men a) er to om det, b) slutta å leke med Barbie for mange år siden og c) betrakter såkalte «dameblader» som en nemesis (men d) liker å planlegge og få inspirasjon utenfra og er opptatt av å lage en fantastisk fest likevel.)

Beklager en i overkant aggresiv tone, men jeg er overrasket og frustrert over ensidigheten i bryllupsbransjen.

Heldigvis, den som leter skal finne! Internett har svar, og nå som jeg er godt gift og ferdig med det hele tenkte jeg at jeg skulle dele noen av de ressursene jeg har hatt størst glede av, i tilfelle du eller noen du kjenner planlegger bryllup uten å være spesielt begeistret for magasinnormen.

Rock'n'roll bride

Denne bloggen deler utradisjonelle brylluper av flere slag. Nylig har hun også starta med et papirmagasin, som enkelt kan bestilles til Norge! Jeg får meg ikke til å avfølge denne siden selv etter at jeg er ferdig med mitt eget bryllup. Det er for mange fine bilder. Steampunk-bryllup, datanerd-bryllup, pub-bryllup, rocke-bryllup, skrekkfilm-bryllup, alt finner du her.

Save the Date Wedding Podcast

En podcast ledet av komiker Aleisha McCormack, som tar brodden av de fleste bryllupskvalene. Ukentlig spørsmål-og-svar-episode i tillegg til temaepisoder om familieinnblanding, budsjett og andre ting som angår mange gifteklare.

Wedding Dress Fantasy

Jeg har tenkt å reklamere for siden hvor jeg kjøpte kjolen min. Det er nemlig overraskende vanskelig å finne kjoler som ikke er hvite, men likevel brudekjoler. Du er kanskje skeptisk til å kjøpe kjole på nettet, men dette er ikke en billig Kina-side, men en helt ekte amerikansk brudesalong. Jeg trengte noen justeringer på kjolen hos en skredder i Oslo selv om den var sydd etter mål, men jeg er veldig fornøyd, og endte med en personlig, kul og unik kjole for et tross alt lavere beløp enn hva mange bruker. Du kan bestille kjolen akkurat slik du vil ha den, og i hvilken som helst farge.

(Våre ordentlige bryllupsbilder er ikke klare ennå, men sånn så kjolen ut på Instagram:)
Er du ikke interessert i å bruke flere tusen på en kjole, kan du simpelthen gå til en eller annen klesbutikkside og søke på for eksempel «lace dress» eller hva du nå er ute etter. Det finnes mange kjoler som kan passere som brudekjoler!

Ellers er jo Pinterest en evig klassiker, Etsy har mye kult, og brudeparets hjerner skal heller ikke undervurderes. Tenk sjæl!

Og husk: Det er ingenting dere (vel, bortsett fra å sende inn de rette papirene til folkeregisteret og sånn), velg det som betyr noe for akkurat dere og drit i resten. Seriøst. Livet er bare for kort.

Kommentarer

 1. Hehe, du har jo helt rett!

  Kjolen din var fantastisk!

  Det viktigste er jo at man får et bryllup som er slik man selv vil ha det, tenker jeg. Jeg var nok litt mer tradisjonell, men vi hadde et personlig bryllup med en del grep noen nok syntes var spesielle. Men VI ville ha det sånn. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har absolutt ikke noe imot tradisjonelle valg (vi tok ganske mange av dem også), og synes de fleste brylluper er nydelige! Synes bare magasinmalen er så smal, så smal.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Adventskalender luke 16

Ordblogging: buksvigerinne