Om å være en streit rock-tjej

Fra jeg var tenåring har jeg følt meg mer på lag med de som gjør opprør mot The Establishment, enn med de som utgjør og opprettholder det. Når jeg tenker meg om, gjør vel de fleste tenåringer det, men jeg har ikke stoppa.

Jeg liker opprør, aktivisme, rettferdig sinne, istykkerrevne jeans og ROCK'N'ROLL! Jeg synes Blitz-kidsa er søte og når de kaster ut Brakkebygrenda blir jeg forbanna. Jeg synes folk flest burde bråke litt mer. (Seriøst. Vi bor i et land med enorme ressurser, og vi må diskutere hvorvidt vi skal ta imot noen få tusen flyktinger fra et krigsherja land? Så sjukt ikke greit.)

Punk og rock og metal, både musikken og estetikken, tiltrekker meg. Rekkehus i forstadshælvete, stasjonsvogn og puddel er fortsatt marerittet mitt, selv om jeg vet det finnes mange ålreite og kule folk som gjør det der.

Men!

Jeg liker også regler. Jeg liker rammer. Jeg liker at folk står til høyre og går til venstre i rulletrapper. Jeg liker oss mennesker best når vi stort sett er edru og nyktre, og alle former for glorifiserende ruskultur gjør meg trist. (Jeg nyter alkohol. Men jeg foretrekker de festene der man også kan velge å la være, i blant.)

Innimellom kan man jo tro at man ikke kan ha et ekte rockehjerte uten å la håret vokse, slutte i jobben, feste hele natta og gi faen.

Men så hører jeg på Patti Smith. Henry Rollins, Bruce Dickinson (Iron Maiden), som alle har sagt glupe ting om dette.

Og jeg vet at det er lov å prøve å ha ting på stell, og ha et rebellhjerte. Et hjerte som alltid spør om det virkelig er best som det er. For det er jo det som er ekte opprør; ikke å gjøre opprør for opprørets skyld, men å teste alle gamle normer, spørre hvorfor.


Hjertet mitt slår hardest til dobbel basstromme, jeg vil forandre verden og gjøre det nå. Det er rock'n'roll, selv om media har mer lyst til å ta tak i sex, drugs og skandaler.

(Du kan forresten, selvsagt, bli med å forandre verden selv om du bor i forstadsidyll og foretrekker Justin Bieber. Stil er stil, politikk er alt.)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Den store posten om å reise med tog i Europa

Hvem trenger fiender, når man har venner som Listhaug?

Løvetann, gammel mann, sommersinn, tankespinn