Gjesteblogg: Løsningen på Midtøsten-krisen

Gled dere, nå kommer snart Lea tilbake. I mellomtida skal jeg imidlertid løse problemene i Midtøsten - i løpet av ett blogginnlegg!

Etter å ha fulgt med på krigen, og i mange år i forveien, forstår jeg nå at det ikke kan være så løsninger som ikke er prøvd. Se bare her:
- Kulturutveksling: Det har vi alltid hørt mye om (som teater, musikk på tvers av grensene), men tydeligvis har nok ikke det hjulpet. De hater hverandre like mye likevel.
- Fredsforhandlinger: jo, det har jo vist seg å være en stor suksess
- FN-resolusjoner: Jo, de er gode til å slå hverandre i hodet med.
- Fotball: Dette pleier ofte å løse strider (folk slåss på tribunen i stedet for å krige), men nå spiller de jo ikke mot hverandre lenger (Israel spiller i Europa, de andre i Asia).

Nei, se til Europa, der har vi allerede løsningen: Interrail!

Tenk deg et system hvor du ikke bryr deg om landegrenser, hvor du møter folk fra hele verden, hvor det er ingen grense mellom Tyrkia og Hellas, hvor hele Balkan er en grenseløs sone. Og hvor du garantert vil komme i kontakt med folk du aldri ville møtt ellers.

Så jeg foreslår at vi oppretter et Interrail for Midtøsten. Tenk deg å starte i Tyrkia, ta toget nedover Syria, svipptur innom Damaskus før du suser av gårde til Beirut. Og så følger du kysten nedover til Haifa og videre til Tel Aviv og Jerusalem, før du plutselig er på markedet i Amman.

Og du treffer på folk fra alle nasjoner, bor på gjestehus og vandrerhjem med Israelere, Libanesere, syrere, nordmenn og amerikanere.

Ok, de må nok bygge opp igjen jernbanen i Libanon (den ble aldri bygd opp igjen etter sist krig), men det går nok noen busser inntil videre.

Noen som blir med?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Ordblogging: buksvigerinne

Illusjoner om familielivet — en oppfølgingspost