Adventskalender: 10. desember

Forrige avsnitt

Beklager sen kalender denne gang! Jeg har hatt gjester på juleverksted i hele dag... :)

Anna og Thomas, gatemusikanten, som hadde overrasket Anna på Kjøpeslottet, møtte Harry på bussholdeplassen. Harry så skeptisk på Thomas. “Skal han være med?” Anna trakk på skuldrene. “Slapp av, det er Thomas, jo. Vi kan stole på ham.”

Hele trekløveret tok bussen til Holmlia. Etter at de hadde gått av, ble de stående i villelse og se til forskjellige kanter til Thomas trakk opp et kart. Han så med store blå øyne på de to andre. “Nå? Hva var adressen?”

Med kartet var det ikke vanskelig å finne fram til Muhammed Olsens vei 96, et lite, rødt trehus med en sånn liten byhageflekk foran. Guttene ble stående øverst i trappen. Anna trengte seg forbi dem og banket på. Hun ventet fem sekunder. Så tok hun i dørhåndtaket. Overraskende nok var døra åpen.

De listet seg inn, Anna først. Kjøkkenet var tomt, stua og det vesle toalettet nedenunder likeså. De snek seg opp trappen. I annenetasje lå et stort soverom og et bad. Thomas gikk først inn på soverommet. Han stoppet i døra.

“Hva er det?”, hveste Harry utålmodig. Thomas flyttet seg, så de andre fikk se. På sengen lå en menneskebylt med en rød ullkappe med hette, og en stor bit gaffateip over munnen. Med teipen og den store hetten var det bare øynene som syntes i ansiktet.

“Jøss”, utbrøt Harry høyt. Skikkelsen sperret øynene opp i redsel. Så beveget han øynene sakte i en retning. Anna forsto. “Hysj”, hvisket hun, “det er noen på badet”. Så, henvendt mot skikkelsen: “skal vi komme oss ut så fort som mulig?” Skikkelsen nikket. Anna gikk bort og løsnet tauet rundt håndleddene hans, før de alle sammen listet seg ned trappen.

I det de åpnet utgangsdøren hørte de badedøren oppe bli åpnet. De løp så fort de kunne, gjennom sidegater på kryss og tvers, helt til de fikk gjemt seg bak et busskur ved et skogholt. Mens de huket seg ned og forsøkte å få igjen pusten, trakk skikkelsen hetten tilbake. De tre gispet.

Denne historien lever sannelig sitt eget liv! Hva med fjøsnissen da, hvor er han blitt av? Jeppe, er han kidnapper eller kidnappet? Ikke minst, hvem skjuler seg bak hetten? Følg med i morgen!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Ordblogging: buksvigerinne

Illusjoner om familielivet — en oppfølgingspost