Adventskalender: 14. desember

Forrige avsnitt

Igjen var de samlet rundt kjøkkenbordet. Anna stirret olmt på kjæresten sin. Ingen sa noe på en lang stund. Det var til slutt St. Nicola som brøt stillheten: “så… hva gjør vi nå, da?”

Thomas trakk på skuldrene. “Hvis ikke det kortet lyver, er det Linda vi må konsentrere oss om. Jeg skjønner ikke helt hva det er hun vil, men…”

Anna brøt inn. “Det er jo så enkelt. Linda har kuppet sjefen sine planer fordi hun vil starte sitt eget, konkurrerende kjøpesenter. Jeg så reklameplakaten i forgårs. ‘Moder Alladin’, det er et anagram av Linda Ormedal, ikke sant.”

“Ah”, sa Thomas. “Men da trenger hun… den plastposen der, vel?” Han nikket mot den rosa posen som Harry fortsatt knuget mellom hendene sine. Han hadde fortsatt ikke våget å åpne den, men nå ble han nødt. Thomas spurte: “er det virkelig penger oppi der?”

Det var det. Nye, ubrettede tusenlapper i bunker. (En million i tusenlapper tar forresten ikke så stor plass som man tror, så det var ikke en helt fullstappet pose de satt med.)

“Da må du regne med at Linda jakter på deg”, bemerket Nicola. Harry svarte med et blikk som var ment å være drepende surt, men som alle kunne se var fylt med redsel.

Anna satt i sine egne tanker. “Men det forlarer jo ikke hvorfor Preben Mysterud var villig til å gi en million for å frigi Jeppe.”

“Jeg vet hvorfor”, mumlet Harry, med dyp og grumsete stemme. “Det er sønnen hans.”

“Hva?!”

“Preben Mysterud er faren til Jeppe.”

Det er fortsatt noe muffens i mosen her, spør du meg. Hvem lurer egentlig hvem? Hvordan vet Harry det han vet? Og kan man starte et kjøpesenter for en million? Ja, det kan man, det er jo et eventyr. Men følg med i morgen!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Ordblogging: buksvigerinne

Illusjoner om familielivet — en oppfølgingspost