Jeg tror på engler

I alle fall synes jeg det er helt greit at noen gjør det. Og jeg tror på at det går an å være synsk — jeg tror ikke en gang det er så "overnaturlig", jeg tror bare det er en evne som sitter i den delen av hjernen de fleste av oss ikke bruker. (Jeg har hørt et sted at man bare bruker ti prosent av hjernen, og det tror jeg nok er til det beste for oss.)

Derimot tror jeg ikke at evnen til å se utenfor det etablerte virkelighetsbildet er noe som kan læres bort på 66 undervisningsdager til den nette sum av 24000 kroner. Faktisk synes jeg å påstå det er kynisk utnytting av naive mennesker.

Nåh, hva var det jeg sa, igjen
?

Kommentarer

 1. Til informasjon er det en myte at man bare bruker 10% av hjernen, men det er sant at det er enkelte deler man er usikker på hva brukes til. Om slike synske evner finnes ville det i så fall være et ganske spennende forskningsprosjekt å avdekke, det ville f.eks. bety at tid er noe konkret man kan reise i, altså en egen dimensjon (siden den synske personen kan se frem i tiden). Jeg har lite eller ingen tro på det jeg har sett av overnaturlige evner og ting og tang til nå, men har en ganske stor overbevsning om at hjerner vår er i stand til ting vi ikke vet om ennå, eller har glemt og fortrengt av andre grunner.

  SvarSlett
 2. jeg tror også på engler. kanskje får märthaskolen lite nytteverdi pr time, men jeg har hatt pedagogisk teori på universitetet, så det ryster meg ikke nevneverdig.

  god bursdag.

  SvarSlett
 3. Jeg tror IKKE på engler, men har en fersk historie om en annen som tror. Jeg synes det er ganske forstemmende at hun klarer å tolke en skytsengel(TM) inn i akkurat det hendelsesforløpet. (Mitt spørsmål til henne er egentlig: hvorfor gjør skytsengler(TM) det så arbeidssomt for seg selv? Liker engler kroppsarbeid?)

  Etter en uke med litt dårlig nattesøvn kjørte hun en tur til en nærliggende småby, gjorde sine ærend, og kjørte tilbake.
  På vei tilbake sovnet hun bak rattet, kjørte ut av veien, og våknet mens bilen foretok seg diverse akrobatiske øvelser (inklusive salto og skru), før den endelig la seg til ro i veikanten. Hun kom fra det med noen skrammer, to løsnede tenner. Altså en god porsjon flaks, og forhåpentligvis en vennlig tanke til våre lov/veimyndigheter som har innskrenket vår valgfrihet ved å gjøre bilbelter påbudt.
  Men hun er altså hellig(sic)overbevist om at hun har hatt hjelp av sin skytsengel. Det kan jeg selvfølgelig ikke motbevise empirisk, men jeg lurer på hvorfor skytsengler "velger" så eventyrlige tungvinte løsninger. Jeg mener: hadde det ikke enklere for skytsengelsen å holde bare litt i øyelokka til personen de få minuttene hun trengte for å komme seg hjem? ... eller kaste på henne et ubendig behov for å tisse? ....osv osv.
  Generelt sett: hvorfor griper ikke engler/skytsengler inn (med minimal innsats)FØR hendelsen inntrer!!!!!!!

  Men neida. Her skulle verden -og ikke minst bilen gå sin skjeve gang ut i geografien, og DA må det jobbes, da. Skytengelen som formodentlig skulle avverge skade måtte da enten håndtere massefarten til bilen (roughly 1300 kg x 60 km/t eller personen 70 kg x 60 km/t eller en kombinasjon av begge.

  Er det flere enn meg som synes dette virker litt tungvint?
  Er det noen som har lyst til å foreslå alternative forklaringer?

  Cassanders
  In Cod we trust

  SvarSlett
 4. For å utdype 10%-myten så bruker vi hele hjernen. Men bare rundt 10% er i aktivitet til enhver tid. Det finnes forøvrig tilfeller hvor man bruker mer enn de 10% av hjernen på samme tid. Det kalles epilepsi og er egentlig ikke noe hyggelig.

  Forøvrig så har en fyr som heter James Randi annonsert (for lenge siden) at han vil gi en million dollar til den eller de som kan bevise et paranormalt fenomen under normale vitenskaplige kriterier.

  http://skepdic.com/randi.html

  Interessant nok er det ingen som har gjort seg fortjent til den preimen ennå, til tross for det utall av folk som hevder å ha paranormale evner. Jeg tror jeg skal fortsette å se med stor skepsis på det paranormale.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Ordblogging: buksvigerinne

Illusjoner om familielivet — en oppfølgingspost