Ni feministiske forbilder

Her er bilder av ni av mine feminist-idoler. Siden det er så trendy å kjøre konkurranser på bloggen sin for tiden, prøver jeg meg også: Førstemann som klarer å navngi alle, får masse reklame og hederlig omtale hos meg:)

OPPDATERT 23.11.2006 kl. 1100: Her er noen hint som forhåpentlig vil gjøre det litt enklere for dere. Jeg skriver under hvorfor hver enkelt er mitt feministiske forbilde. Husk: Hvis du klarer noen, men ikke alle, post nummerne på dem du klarer! Jeg teller fra venstre mot høyre.
1. Temperamentsfull dame som fremstilte smerte, lidelse og groteske bilder på lerretet (hun ble utsatt for en fæl ulykke da hun var ung), og ikke brydde seg så mye om feminine idealer. Hun gikk dessuten etter de mennene hun ville ha.

2. Denne svorsken lærte oss at seksualitet er til for glede og nytelse, også for oss kvinner. Hun spredte seksual- og prevensjonsopplysning i en tid da slikt var mangelvare, og startet et forbund som fortsatt eksisterer.

3. Den første kvinnen som ble stor innenfor heavy metal-sjangeren. Hun kalles for metal-dronningen og kommer fra Canada. I dag synger hun jazz.

4. Liten, uredd svensk jente som stadig fikk nye ideer hun ville prøve ut, og som dessuten ikke brydde seg om hvilken klasse andre tilhørte. Hadde stor påvirkning på meg som barn. Den norske oversettelsen av navnet hennes er nokså dårlig — det originale er bedre.

5. Selve sjefsfeministen — denne må du klare.

6. Moderne nordmann som blir provosert av kjønnsgeneralisering og irriterer seg over tafatte jenter som fniser og drømmer om å bli hjemmeværende mødre. Du trenger ikke google — sjekk lenkene...

7. Rockestjerne som er blitt et feministisk ikon for mange. Hun elsker rock'n'roll og gir beng i sitt dårlige rykte.

8. Menneskesønn som like gjerne omga seg med kvinner (til og med ugifte og prostituerte!) som med menn, til tross for at enkelte har forsøkt å tale i Hans navn og påstå at kvinner ikke bør snakke i forsamlinger. Viste dessuten åpen forakt for skinnhellighet og kapitalisme, og sa at dersom du har to kjortler, og du møter en som har ingen, da skal du gi bort den ene av de to kjortlene dine.

9. Moderne feministikon som heller ikke bryr seg om rosa og familieorienterte kvinneidealer, eller et eventuelt dårlig rykte.

Nå, folkens?

Kommentarer

 1. Hei - jeg kan bare gi deg 6 navn, men gjør det ikke lettere for andre ved å legge dem i kommentarfeltet...hehe...
  Ha en god dag!

  SvarSlett
 2. men hva med Mary Wollstonecraft ?

  SvarSlett
 3. Hm- morsomt utvalg. Jeg klarer også bare seks....Vanskelig.

  SvarSlett
 4. Hvilke er vanskeligst? Får poste noen hint i morgen hvis ingen har klart det da...:)

  SvarSlett
 5. Sexy Sadie22/11/06 18:24

  Det er noen jeg sliter med ja.

  SvarSlett
 6. jeg kjenner stort sett bare igjen de opplagte.. hehe.. er hun første kunstner? da troor jeg jeg vet hvem det er... er ikke så god på det her.
  jeg har forresten fått meg enda en blogg, http://www.vgb.no/17602/ . stikk innom da vel :)

  SvarSlett
 7. Nemi er den minst frigjorte dama jeg kan tenke på i øyeblikket. Ikke bare det, men hun "irettesetter" et stort galleri av ikke-eksisterende og billige stereotyper ved hjelp av billig "tøff-i-tryne-mentalitet". Etterpå syter hun og bedrar seg selv. Klissete, dårlig viljestyrke og lite sosialt fleksibel er hun også. Hvorfor/hvordan er denne dama feminist? Står det virkelig så dårlig til med feminismen? Dreier feminisme seg om kvinners rett til å ligge på sofaen uten jobb, men med sjokolade?

  SvarSlett
 8. Konkurranser er gøy! :) Spesielt når man kan svaret på spørsmålene. Jeg tror jeg kan alle 10...men jeg sender deg en mail på det så jeg ikke ødelegger gleden for andre konkurransemennesker :)

  SvarSlett
 9. Når får vi fasiten? ! Har noen klart alle nå?

  SvarSlett
 10. Sexy Sadie23/11/06 19:44

  Jeg tar sjansen og poster opp de jeg vet:

  Frida kahlo, Nemi, jesus, joan jett, Simone de Beauvoirs, lee aron, madiccken, Marie Michelet. Den fyren er jeg ikke sikker på, men er det en yngre og slankere Hjorten med hår?

  PS, Lee var en enkel sak for en metalhore. Jeg har elska dama fra begynnelsen av.

  Ha en fin kveld.

  Og til dere andre som kanskje vil prøve på å vinne ut i fra lista mi, gi blanke i det. Jeg skrev opp damene og Jesus først så. ;)

  SvarSlett
 11. Fasit og vinner kommer i morgen (fredag) formiddag, folkens:)

  SvarSlett
 12. Kristoffer24/11/06 02:15

  Frida og Jesus – der har du en fin kombinasjon. Men må si kjedelige Nemi burde byttes ut med dama til Jokke i Pondus. Snakk om å ta på seg et feministisk oppdrag!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Den store posten om å reise med tog i Europa

Dagens alfabet #1: det internasjonale tegnspråkalfabetet

Hvem trenger fiender, når man har venner som Listhaug?