Tre ting du kan gjøre i 2009 (hvis du tør)

Gjennom 2009 har jeg med glede fulgt bloggen 365 saker du kan göra. Jeg er ikke ambisiøs nok til å starte et tilsvarende prosjekt på norsk, så jeg tenkte at jeg bare skulle liste opp tre ting på en gang som du kan bruke årets siste uker på. Hvis du tør.

1. Ta et nakenbilde av deg selv


Nei, jeg mener ikke et utfordrende mms-bilde som du skal poste på deiligst.no. Du trenger ikke vise det til noen, om du ikke vil, men jeg vil at du skal finne ut hvor bra du ser ut naken. Uten hold-in og push-up, bare deg. Kropp er fantastisk fint! Altså, stell pent med deg selv, smink deg om du vil, finn et sted med flatterende lys, og bruk selvutløser eller få noen du slapper av med til å ta et så vågalt eller stilfullt bilde som du selv vil. Hold på til du er fornøyd. Spar bildet for deg selv og ta det fram om noen år, eller vær ekstra tøff og gi det i julegave til en spesiell person.


Dette bildet har jeg funnet på How to look good naked.


2. Fri til noen


Jeg fridde til noen i 2006, så jeg kommer nok ikke til å gjøre det igjen på en stund, såpass skummelt er det tross alt. (Og jeg har en nåværende kjæreste som fortsatt er ganske ny.) (Faste lesere vet jo at jeg fikk ja, men at planene senere ble forandret.) Likevel kan jeg anbefale det. Det er skikkelig romantisk. Jeg synes folk som tar det store steget og sier «til døden skiller oss ad» er tøffe. Hvis du tror du har funnet den personen du vil ha, ja, så fri, da vel. Du trenger ingen fancy diamantring, du trenger ikke ha råd til å svi av hundretusen på en overdådig fest (det er ekteskapet og ikke bryllupet du vil ha, eller hva?). Husk at tradisjonelt symboliserer ekteskapsinngåelse begynnelsen på et samliv, ikke det man endelig kan gjøre når man allerede har skaffet seg sparekontoen og volvoen og hunden. Det er også noen juridiske fordeler med å være gift, hvis du trenger mer overtalelse.

Ja, det er en risiko for at du kan få nei. Da vet du i alle fall det.

3. Ha et filmmaraton, og skaff et nytt medlem til gjengen


Vi ser ofte film på TV, DVD eller til og med kino litt halvhjertet og ukonsentrert. Det kan man ikke når man har filmmaraton. Ta en håndfull gode venner og sett av en hel dag eller en hel natt til for eksempel hele Star Wars-serien, Tilbake til fremtiden-trilogien, Riget eller alle filmene til Vam og Vennerød. Pass på å legge til rette for en komfort som ikke gjør det plagsomt å tilbringe timevis i sofaen. Ha nok av gode ting å spise og drikke på. Popcorn er et must. Miks en stor mugge smoothies, stek vafler. Skru eventuelt opp nerdefaktoren ved å oppfordre til utkledning, arranger quiz eller kjør sing along-visning. Du bestemmer. Og så: inviter noen som ikke er et medlem av den selvskrevne gjengen til denne kvelden. En kollega eller en bekjent du ikke kjenner så godt, eller en venn som ikke kjenner noen av de andre vennene dine. Gjerne en som ikke har et forhold til disse populærkulturelle perlene fra før. (Pass på at du forteller ordentlig om planen, så vedkommende er forberedt på sofarumpe og firkantøyne.) Legg en innsats i å sørge for at hin ikke føler seg utenfor.

Lykke til!

Kom gjerne med flere forslag til tøffe ting å gjøre på tampen av året i kommentarfeltet.

Kommentarer

 1. Tom the junkie14/12/09 18:16

  Sorry, jeg klarer ikke la være. Jeg tror jeg har plukka opp tidligere at du er litt opptatt av språk og rettskriving. Det er bra! "Triologien" derimot er ikke så bra.

  SvarSlett
 2. Helt riktig! Takk for at du påpekte glippen, den er rettet nå.

  SvarSlett
 3. Hvis alle ble litt flinkere til å si ja, kunne det også bli aksept for dem som virkelig trenger det å si nei.

  SvarSlett
 4. 1. Det tror jeg at jeg skal skåne både meg selv og andre for. Ikke tør jeg heller.
  2. Her er ingen å fri til.
  3. Jeg ser gjerne film, men har blitt for gammel og grå til å se hele natta... ;)

  Mitt spenstige tips for resten av 2009: Sov og slapp av (noe som for øvrig ofte fører til en og annen film og/eller mye tv)!
  God jul!

  SvarSlett
 5. Mmmmm, jeg liiiker bloggen din kjenner jeg! :D

  SvarSlett
 6. Så sant, Jakob!

  Røverdatter: Trenger da ikke se hele natta, det er bare å starte en tidlig ettermiddag, det! :) For eksempel klokka 13 på en lørdag.

  Marte: Takk, søte!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Adventskalender luke 16

Ordblogging: buksvigerinne