Sutringsfrihet

Nå synes jeg det er mange der ute som bør ta seg en bolle, altså.

Først sutrer innvandringskritiske debattanter for at de blir sett på som rasister når de antyder at innvandring ødelegger vår norske kultur. De mest virkelighetsfjerne mener til og med at vi mangler ytringsfrihet, og at kritiske røster «blir kneblet».

Dette i et land der meninger av alle farger har kommet ganske grundig frem i det siste, mens andre land i vår egen verdensdel har stengt tilgang til hele nettsider eller har massemediene i lomma til staten.

(Dessuten i et land hvor innvandrere er viktige tannhjul i maskineriet — men tenk, jeg orker ikke hoppe inn i den debatten nå.)

Trude Mostue mener vi er en halvkommunistisk stat, noe hun må få lov til å mene, men vi er også et land med en demokratisk valgt regjering.

I tillegg mener hun vi er preget av jantelov  — dette i et land der man kan bli rik på kun å være kjendis. Altså ikke kjent skuespiller, sanger eller forfatter, men bare en kjent kjendis.

På bussen jeg tok i dag, på en glatt, nedsnødd vei, satt to menn og ropte til bussjåføren at han måtte se til helvete å få opp farten. Bussen var syv minutter forsinket i et vær som hadde stoppet hele England.

Si meg, hva er det med folk? Har hele Norge fått kollektiv PMS? Hva med å våkne opp og si, hei, se så rike vi er, så mange muligheter vi har, så fint det er her, hva kan vi eventuelt gjøre for å få det enda bedre?

Jeg tror jeg skal ta meg en liten pause fra omverdenen for å hindre humøret mitt fra å bli totalt ødelagt i alle fall.


Kommentarer

  1. Helt enig med deg i det siste avsnittet. Hva kan hver og en gjøre for at det skal bli bedre?

    Mange av de som kommenterer i VG viser tydelige jantelov-fakter, slike fakter jeg voks opp med, som gjorde at jeg følte jeg ikke hadde noen rett til å åpne munnen og si hva JEG mente. Og det er ikke til å stikke under en stol at det er mye som blir tiet ihjel her i landet. Og mange er redde for å si det de mener.

    Hvorfor er det sånn i ett rikt land som stadig vekk skryter av å være en av verdens beste land å leve i?

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Den store posten om å reise med tog i Europa

Hvem voldtok Marianne Aulie?

Løvetann, gammel mann, sommersinn, tankespinn