Naken

Jeg er livredd for å være naken.

Det vil si, jeg er ikke redd for å vise min nakne hud. Tvert i mot har jeg et veldig uanstrengt forhold til nakne bryster og kjønnsorganer. Derfor har jeg uten problemer badet naken sammen med andre og jobbet som aktmodell.

Uten problemer, fordi jeg fortsatt ikke er helt naken. Jeg har smykker, tatovering og piercinger som jeg aldri tar av. Jeg har mitt møysommelig fargede hår på hodet og kun et selektivt utvalg av kroppshår.

Min såkalte identitet som jeg har kjøpt meg, og brukt masse tid og energi på.

De fleste mennesker i verden har ikke mulighet til å plukke utseende og stil fra hvilken hylle de vil. De er heldige hvis de kan velge klær ut fra andre kriterier enn funksjonalitet, og når de er nakne — er de alle like.

Det må visst være ille det der med likheten, for vår lille, vestlige verdens muligheter til å kjøpe oss personligheter knuger vi til brystet og betrakter det som en av våre viktigste verdier.

Vi kaller det frihet.

Frihet til å velge. Frihet til å kjøpe, mikse og matche. Frihet til å være ulike. Frihet til aldri å være nakne. (Kombinert, selvfølgelig, med friheten til å poste bilde av puppene våre på internett.)

Jeg er selvfølgelig helt med på dette selv. Jeg, for eksempel, er bare ikke meg i perleøredobber eller pastellfarger. Skjønnheten kommer som kjent innenfra — men personligheten kommer utenfra.

Nå skal jeg bare gå og lakkere tåneglene mine.

Kommentarer

 1. Det er nok bra at du ikke har noen problemer med nakenhet, for det kan virke som om norske skuespillerinner er pent nødt til å kle av seg på skjermen.

  Likevel, innenfor hvert tiår ser det ut til å være en yndling som med sitt talent og sine bryster er norsk films favorittnakenobjekt. På 1990-tallet Anneke von der Lippe, på 2000-tallet Ane Dahl Torp, og kanskje de bærer brorparten av bar hud på biografen.

  SvarSlett
 2. Tja.

  Nå jobber jeg mest på scenen, og jeg foretrekker også teater fremfor film, og når det gjelder nakenhet på scenen har jeg skrevet om det tidligere: her

  SvarSlett
 3. Nakenhet er noen ganger en politisak, særlig de gangene man virkelig føler seg naken og det er ikke når folk ser en uten klær.

  Ens kropp er det skallet man bor i, men er det "jeget"?

  Jeg aner ikke, men jeg vet bare at hvordan menneskene har det med sin kropp har mye å si for hvordan de møter omverdenen på.

  SvarSlett
 4. Nakenhet er naturlig. Ingentlig er mer avslappende, befriende og deilig enn denne følelsen av å være helt naken ute i naturen, ved vannet, på stranda, i marka...

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Ordblogging: buksvigerinne

Illusjoner om familielivet — en oppfølgingspost